Kuracie prekladané lečom

Autor receptu: adrianal

Keď sa žienky zapoja do debaty o varení, je to celkom inšpiratívne. Mňa nadchol tento recept, trošku vylepšený vlastnou fantáziou a poviem vám, je to "mmmmmm":-) Ani nie drahé, ani nie mastné, ale vcelku sýte papaníčko.

4-6
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na horúcej panvici so štipkou oleja opečieme z každej strany naprírodno kuracie mäso( môže byť nakrájané na rezance, menšie kúsky, väčšie, alebo vcelku prsia, či vykostené kur. stehná). Na vedľajšom tanieri ich opečené osolíme, ovegetíme, pokvapkáme sójovou omáčkou.
  2. Na dno sklenenej( al. aj inej vypekacej misy)vlejeme 1PL oleja( nemusí byť vôbec), vylejeme časť leča( ja som mala domáce) a naukladáme naň opečené okorenené mäsko, posypeme na plátky nakrájaným cesnakom, pažítkou.
  3. Rovnakým spôsobom ukladáme ďalšie vrstvy(ja som mala dokopy 2), až prídeme po povrch misy. Teda: lečo, mäso, cesnak, pažítka.
  4. Vrstvenie ukončíme opäť lečom, cesnakom s pažítkou, a zalejeme smotanou. Podľa mňa je jedno akou, oba spôsoby by chutili. Ja som použila 33% šľahačkovú.
  5. Prikryjeme buď skleneným poklopom, alebo alobalom, a dáme piecť do trúby na cca 30-40 minút. Na záver alobal/ poklop zložíme, aby sa vrchná vrstva trochu viac zapiekla. Podávame napr. s uvarenou ryžou. Chutí lahodne, no i sýto zároveň;-)