Kuracie nugetky (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Väčšinou každý pripravuje nugetky klasicky ako rezne v trojobale. Ja ich robím ináč a ako dozviete sa z môjho receptu.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny, kuracie rezne nakrájame na úhľadné nugety, trošku hrubšie, aby neboli po vypražení suché.
  2. Nugety potom namočíme do osoleného mlieka a necháme stáť 1-2 hodiny. Potom ich z mlieka scedíme, môžeme ich ešte na sítku dosoliť a obalíme ich v hladkej múke. Ja to robím tak,že do mikroténového sáčka dám múku, niekoľkokrát zatrasiem a sú rovnomerne obalené a bez špinavých rúk.
  3. Medzitým si dáme zohriať olej a nugety vyprážame v horúcom oleji v takom množstve, aby boli celé ponorené. Do ružova vypražené kúsky vyberieme a necháme na servítke zbaviť prebytočného oleja.
  4. Ja som ich podávala s tatárskou omáčkou a zeleninovou oblohou. RADA NAVYŠE, variácíí je veľa, výborné sú aj s tzazikmi, alebo jogurtovými depmi, dokonca k nim môže byť aj príloha hranolky, zemiačky a.p. ako komu chutí.
  5. No a môžeme ich podávať aj s nakladanými 3-druhmi syra, ale pre zmenu miesto obalu hladkej múky dajte kukuričnú krupicu. Vynikajúce!!