Foto: adkas
Opat jeden skvely receptik, ktory som objavila na MMB u Evky (eviana). Odkedy som ho vyskusla, je zaradeny na nasom jedalnom listku. Skvele chutovo, Zobraziť celý popisOpat jeden skvely receptik, ktory som objavila na MMB u Evky (eviana). Odkedy som ho vyskusla, je zaradeny na nasom jedalnom listku. Skvele chutovo, jednoduche na pripravu. Myslim, ze vacsina z nas ma rada taketo recepty. Urobila som mensie zmeny v recepte, trochu som prisposobila suroviny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
cca 200 g alebo podobne |
|
100 g (syr s modrou plesnou) |
|
200 ml ( moze byt aj slahackova) |
|
1 PL |
|
platok |
|
1-2 PL |
|
|
|
|
|
300 ml |
|
Postup
-
1
Kuracie maso pokrajame na vacsie kusky. Poprasime korenim a velmi jemne osolime ( sunka je dost slana),obalime v platku sunky.
-
2
Na panvici roztopime maslo a olej. Kuracie kusky opecieme z kazdej strany cca 2-3 mimuty. Vyberieme z panvice a udrziavame v teple.
-
3
Olej z panvice zlejeme. Na tu istu panvicu nalejeme mlieko a nechame zovriet. Pridame pomrveny syr a v mlieku ho rozvarime.
-
4
Ostavaju mierne hrudky lebo syr sa nerozvari na uplne hladky krem. V smotane rozhabarkujeme 1 PL hl. muky a omacku nechame prevriet, odstavime z ohna.
-
5
pouzila som tento syr s modrou plesnou. Myslim si, ze pouzity syr dost ovplyvnuje celkovu chut omacky. Raz som robila s akymsi syrom z Tesca a veru nebolo to ono. Pouzite len taky syr, ktory poznate. Neviem, ci na Slovensku je dostat prave tento druh syra. V povodnom recepte bola pouzita Gorgonzola. Hotova omacka mi pripomina chut bryndze, takze tato omacka nie je urcena pre tych, ktori bryndzu nemusia:) Varila som toto skvele papkanicko aj pre mojho anglickeho kolegu a ten sa v kuse rozplyval ake je to delicious:)
-
6
Podavame s opekanymi zemiakmi.
Bod 2 aj s fotkou.