Kuracie kúsky od Eviany (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Opat jeden skvely receptik, ktory som objavila na MMB u Evky (eviana). Odkedy som ho vyskusla, je zaradeny na nasom jedalnom listku. Skvele chutovo, jednoduche na pripravu. Myslim, ze vacsina z nas ma rada taketo recepty. Urobila som mensie zmeny v recepte, trochu som prisposobila suroviny.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie maso pokrajame na vacsie kusky. Poprasime korenim a velmi jemne osolime ( sunka je dost slana),obalime v platku sunky.
  2. Na panvici roztopime maslo a olej. Kuracie kusky opecieme z kazdej strany cca 2-3 mimuty. Vyberieme z panvice a udrziavame v teple.
  3. Olej z panvice zlejeme. Na tu istu panvicu nalejeme mlieko a nechame zovriet. Pridame pomrveny syr a v mlieku ho rozvarime.
  4. Ostavaju mierne hrudky lebo syr sa nerozvari na uplne hladky krem. V smotane rozhabarkujeme 1 PL hl. muky a omacku nechame prevriet, odstavime z ohna.
  5. pouzila som tento syr s modrou plesnou. Myslim si, ze pouzity syr dost ovplyvnuje celkovu chut omacky. Raz som robila s akymsi syrom z Tesca a veru nebolo to ono. Pouzite len taky syr, ktory poznate. Neviem, ci na Slovensku je dostat prave tento druh syra. V povodnom recepte bola pouzita Gorgonzola. Hotova omacka mi pripomina chut bryndze, takze tato omacka nie je urcena pre tych, ktori bryndzu nemusia:) Varila som toto skvele papkanicko aj pre mojho anglickeho kolegu a ten sa v kuse rozplyval ake je to delicious:)
  6. Podavame s opekanymi zemiakmi.