Kuracie drobky s omáčkou

Autor receptu: archaa

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie drobky nakrájame na menšie kúsky. Na horúcom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme kúsky mäsa, prudko ich opečieme, okoreníme, pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať alebo najemno nastrúhaný zeler a mrkvu, prilejeme pohár vody a udusíme pod pokrievkou do mäkka.
  2. Ak by šťava trošičku vyvrela, pridávame po troške horúcu vodu.
  3. Uvarené drobky zahustíme rozmiešanou smotanou s paradajkovým pretlakom a múkou. Na záver ešte osolíme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, zamiešame, necháme prevrieť a odstavíme.
  4. Podávame s cestovinou alebo knedľou.