Kuracie drobky s omáčkou
Autor receptu: archaa
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie drobky nakrájame na menšie kúsky. Na horúcom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme kúsky mäsa, prudko ich opečieme, okoreníme, pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať alebo najemno nastrúhaný zeler a mrkvu, prilejeme pohár vody a udusíme pod pokrievkou do mäkka.
- Ak by šťava trošičku vyvrela, pridávame po troške horúcu vodu.
- Uvarené drobky zahustíme rozmiešanou smotanou s paradajkovým pretlakom a múkou. Na záver ešte osolíme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, zamiešame, necháme prevrieť a odstavíme.
- Podávame s cestovinou alebo knedľou.
|