Kuracie batôžky v závoji (fotorecept)

Autor receptu: evusik

trochu inšpirácie nikoho nezabije... alebo ako z obyčajného jedla vyčariť slávnostné

20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. potrebovala som narýchlo uvariť niečo aj dobré aj pekné... prvé čo ma napadlo boli kuracie prsia... čo sa týka tepelnej úpravy, kuracie prsia sú fakt rýchlovka... tak som ešte povyťahovala čo som mala v chladničke a pustila som sa do varenia... tukovú blanu - závoj prepláchneme vo vode, môžeme pridať trochu citrónovej šťavy, prsia narežeme na rezne a jemne rozklepeme, kuraciu pečeň očistíme
  2. tukovú blanu roztiahneme na doske, do stredu dáme kuracie prsia, ja som ich osolila a okorenila len z jednej strany, do stredu dáme kuraciu pečeň a sušené slivky ktoré som na chvíľu namočila do koňaku ale to nie je nutné, aj keď je to dobré...
  3. najskôr zvinieme mäso a potom ho zabalíme do blany
  4. v prvom rade sú zámotky s pečeňou a slivkou, v druhom rode som zamotala len samotnú pečeň, ktorú som len orascovala a v treťom rade sú dva zámotky s pečeňou a slaninou
  5. dáme piecť do rozpálenej rúry na 200°C na 20-25 minút
  6. a takto vyzerá batôžtek v reze
  7. podávala som s hranolkami pečenými na plechu, paradajkovo-cibuľovým šalátom a cesnakovým dresingom
  8. aj keď som varila veľmi narýchlo, začala som variť o 11,00 o 12,00 bol obed na stole a musím povedať, že som sama bola prekvapená aké dobré aj pekné to bolo... niekedy sa zadarí celkom náhodou :)