Kuracie rezne

Kuracia bleskovka

Autor receptu: kvakac

Tento recept dávam ako inšpiráciu, keď vám dôjde fantázia, čo uvariť. Tieto rezne sú ohromne šťavnaté.

5 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia orežeme a očistíme. Necháme v celku. Osušíme a obalíme v hladkej muke. Nesolíme! Zarobíme si cestíčko zo surovín naň napísaných. Vymiešame ho do hladka. Ak je riedke, pridáme múku a ak je husté, prilejeme mlieko. Nesolíme!
  2. Mäso namáčame v cestíčku a na horúcom oleji smažíme, krátko. Preto je treba, aby olej bol horúci. Tak 3 - 4 minúty z každej strany. Rezne ukladáme do hrnca. Olej neutierame z nich, nech odtečie v hrnci.
  3. Pripravíme si šťavu z pomarančov. Rezne ňou podlejeme a dáme prikryté do horúcej rúry vyhriatej na 180 °C na 6 minút. Potom hrniec otvoríme a zapečieme ešte na 6 minút na tej istej teplote.
  4. Vytiahneme, necháme trochu vychladnúť, a hlavne strážime, lebo vám začnú miznúť. Podávame prílohu podľa nálady a chute. U nás bola zemiaková kaša. Dá sa aj s ryžou alebo chlebom atď. Mne dva kúsky hneď zmizli, ako som na chvíľu odbehol a pes to nebol jasný pane. Soľ som nepoužil, len tú vegetu do cestíčka a bolo to dosť slané. Netreba zbytočné soliť.