Kuracia bábovka
Autor receptu: klaura
Je to celkom jednoduché jedlo, ktoré u nás každému chutilo. Môže sa jesť teplé, ale veľmi dobré je aj na studeno, vtedy sa aj výborne krája.
6 porcií |
20 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- Bábovkovú formu vystelieme papierom na pečenie a papier potrieme olejom. Vykostené kuracie mäsko mierne naklepeme, osolíme, okoreníme ľubovoľným korením a polovicu uložíme na dno formy. Na to dáme salámu, pokrájanú klobásku, môžme pridať aj sterilizovaný hrášok, kápiu, kukuricu (pre farbu), rozklepneme dookola 5 vajec, posypeme polovicou strúhaného syra, natenko nakrájanou slaninkou, na to opäť klobásku, salámu a ukončíme druhou polovicou mäsa.
- Rozšľaháme zvyšné 2 vajcia, zmiešame so zvyšným syrom a mäso zalejeme. Na vrch poukladáme pár plátkov slaninky. Keď sa zapečie je dobrá, chrumkavá.
- Pečieme pri 200 stup. 1 a pol hodiny. Potom necháme trochu vychladnúť, vyklopíme (šťavu najskôr zlejeme) a nakrájame.
Podávame s varenými zemiakmi, alebo ryžou.