Kura Meredith

mielikki - fotkamielikki, 15. mája 2014

Z názvov jedál inšpirovaných Pokémonom som sa presunula inam. Kura na citróne ironicky pomenované po jednej z obľúbených postáv Hviezdnej brány (Atlantis) s averziou Zobraziť celý popisZ názvov jedál inšpirovaných Pokémonom som sa presunula inam. Kura na citróne ironicky pomenované po jednej z obľúbených postáv Hviezdnej brány (Atlantis) s averziou k citrusom. Jednoduché, rýchle a trocha nevšedné.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
podľa svojho uváženia:




Postup

  1. 1

    Kura - môžu byť prsia, stehná, čokoľvek vám vyhovuje - umyjeme, prípadne kto chce, môže trocha posoliť, podlejem vodou a necháme dusiť. Osobne sa vždy trocha paranoidne bojím, že mi niečo prihorí, takže som podliala skutočne veľkým množstvom vody, takým, že sa dal vývar ďalej použiť aj inak. Ale o tom neskôr.

  2. 2

    Citróny umyjeme, kôru oškriabeme a nakrájame ho na plátky. Po chvíli ho pridáme ku kurčaťu.

  3. 3

    Kto chce, môže pridať trocha mäty a tváriť sa, že má mojito kura, alebo trocha tradičnejšie pridať petržlenovú vňať, odvážni oboje. V praxi sa mi ale overilo, že to nemá príišný vplyv na výslednú chuť.

  4. 4

    Dusíme až do zmäknutia, podávame s ryžou.

  5. 5

    Pokiaľ ste ako ja paranoidne podlievali kurča do takej miery, že ste ho prakticky varili a máte veľmi radi citrón, či chcete niečo naozaj netradičné, môžete odobrať vývar a uvariť ryžu v ňom. Prípadne ho trocha zriedime s vodou, pre menej výraznú chuť.

  6. 6

    Predpokladám, že vzhľadom na zdroj inšpirácie by som šla ešte viac sladkokyslým spôsobom a dochutila to javorovým sirupom, ale ešte som ho nikdy nejedla a ani ho nemám doma. Myslím si ale, že by to šlo celkom dokopy a ak sa o to niekto odvážny pokúsi, môže mi dať vedieť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia