Kukuričné krekery so semiačkami (fotorecept)
Autor receptu: danja301
Blížia sa pochmúrne jesenné večery a nás popri knihe ,alebo dobrom filme to bude často
ťahať do kuchyne niečo si zobnúť .Namiesto toho ,aby ste sa zásobili
všeličím,chutným,slaným a mastným z obchodu, ponúkam zdravšiu variantu toho ,čo
môžete si môžete zamaškrtiť aj z domácej produkcie.
Postup
- Kým začneme spracovávať zmes ,rúru si predhrejeme na 150 st.
Do misky dáme postupne všetky požadované suroviny vrátane oleja a začneme miešať.
Postupne pridávame vodu.
Zmes bude na začiatku redšia,ale postupne voda vsiakne a zahustí sa.
- Nastriháme si papier na pečenie veľkosti plechu .
Rozprestrieme ho na pracovnú dosku,dáme na neho 1/3 zmesi.
Dané množstvo surovín by nám malo vystačiť na 3 klasické plechy do rúry.
Druhé 2/3 postupne spracujeme rovnakým spôsobom.
- Keď už máme zmes na papieri ,dáme na neho rovnako veľký kus papiera a valčekom rozvaľkáme na tenkú vrstvu.
- Vypracujeme takýto pekný tenký plát a aj s papierom ho prenesieme na plech.
To isté urobíme aj s ďalšími 2/3 zmesi .
Ja mám teplovzdušnú rúru ,piekla som ich naraz ,len som občas vymenila poradie plechov v rúre.
- Piekli sa dve hodiny.
Sú veľmi krehké,oddeľujú so od seba a sami si určujú svoj výsledný tvar.Ak máte radi voňavejšiu verziu,je možné rozvoňať ich oregánom,rozmarínom,prípadne pre pikantnejšiu variantu je vhodné pridať trochu chilli.
Dobrú chuť!