Krtkova jesenná torta

Autor receptu: hacumomo

Krtkovu tortu som zvykla pripravovať zo zmesy na prípravu torty Dr. Oetker, ale keďže sa momentálne nachádzam za oceánom a tu som nič takého neobjavila, rozhodla som sa ju upiecť bez pomoci Dr. Oetker-a - po domácky a s určitými obmenami. Torta bola výborná, len sa tak po nej zaprášilo, ani som ju nestihla odfotiť v reze.

40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Vajcia poriadne vyšľaháme(asi 10min) a potom postupne pridávame cukor. Šľaháme až kým sa cukor úplne nerozpustí. Pridáme polovicu mlieka, potom polovicu oleja, druhú polovicu mlieka a druhú polovicu oleja. Múku zmiešame s PDP a kakaom, pridáme k danej zmesy (najprv zamiešame lyžicou a potom použijeme mixér na vypracovanie cesta-múka a kakao inak lietajú všade :) ) Tortovú formu (27cm) som vymastila olejom a poprášila múkou. Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 40 minút na 170 stupňov. Ak si nie sme istý pichneme do stredu korpusu špáradlo, ak zostane čisté korpus je upečený. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  2. Po vychladnutí korpus vydlabeme a uložíme do neho banány.
  3. Smotanu na šľahanie vymixujeme, pridáme stužovač, vanilkový cukor, vanilkovú esenciu, a karamelové vločky Skor (tie asi na SK nezoženiete ale niečo podobné určite). Plnku uložíme na banány (čo najviac do kopca, plnkou môžete natrieť aj okraje) a na ňu navŕšime časť korpusu, ktorú sme predtým vydlabali. Ozdobíme, vložíme do chladničky na 2-3 hodiny, a potom sa do toho môžeme pustiť :)