Krkovička s červenou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: majkok
Na slávnostné príležitosti, alebo len tak keď to príde chuť.
Postup
- Hlávkovú kapustu si narežeme na rezance
- Vložíme do hrnca, trošku podlejeme a necháme dusiť do mäkka. Miešame a ak treba tak ešte podlejeme vodou.
- Skaramelizujeme si cukor a pridáme nakrájanú cibuľu.
- Cibuľku necháme mierne speniť a pridáme do udusenej kapusty. Nezľaknite sa ak sa vám to trošku stuhne, v kapuste sa to rozpustí.
- Krkovičku si nakrájame na cca 1cm hrubé pláty napácujeme si korením, mletý peper, červená paprika, cesnak, olej , trošku vegety.
- Keď sa nám krkovička spojila s korením tak si ju uložíme na pekáč a na vrch si poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľku.
- Dáme zapiecť do rúry na 220 stupňov. Občas podlejeme a prehodíme spodné na vrch.
- Keď je mäsko mäkké a kapustička tiež, tak naložíme na tanier s knedlíkom a tešíme sa ako každému chutí ? :-)
- Samozrejme si k tomu doprajeme trošku pivka. Prajem dobrú chuť .