Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 9. mája 2013
Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi (fotorecept)
Foto: mariamka

Určite je tu viac receptov na pečenú bravčovú krkovičku, ponúkam pre inšpiráciu tento môj. Klasika (pre mäsožravcov :)), ktorá nikdy nesklame.

6
porcií
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1-2 kg
0,5 1
2 ks
(olej)




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska. Dáme ich do misy, posolíme, orascujeme a zmiešame s kyslou kapustou. Šťavu nevylievam, máme radi, keď má kapusta říz :)

    Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pekáč alebo inú vhodnú nádobu vymastíme bravčovou masťou, navrstvíme polovicu zemiakov, na ne uložíme nasolené, okorenené rezne z krkovičky, ktoré sme najprv sprudka opiekli na masti alebo oleji.

    Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na mäsko navrstvíme druhú polovicu zemiakovo-kapustovej masy, celé zalejeme dobrým tmavým pivom, posypeme koreninami, bylinkami podľa vlastnej chuti a prikryté dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme cca 1 hodinu. (musím kúpiť väčší pekáč:))

    Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som použila toto tmavé pivo.

    Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cca po hodine odkryjeme, vyskúšame, či sú zemiaky a mäsko mäkké, ak hej, navrstvíme na vrch kyslú smotanu (môžeme ju ochutiť podľa vlastnej chuti) a necháme zapiecť. A za chvíľku môžeme degustovať, samozrejme zapíjame dobre vychladeným tmavým mokom :) Dobrú chuť...

    Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
vyzera to dobre, tiez mam rada kapustu, ked piše :-) niekto ju premyva, to potom mozem jest fusakle :-)
angast
Áno !! Moja babka vždy hovorila že krkovička je zdravá . A keď je ešte vylepšená kapustou, zemiakmi a smotanou , tak to nemôže mať
chybu. Stará klasika nič nepokazí. Super.
frezia68
Výborné jedlo a ešte to tmavé....moje obľúbené,aj keď zriedka ho pijem :-)
používateľ nemá avatar
mb
mb
tak toto ma dostalo, kyslu kapustu milujem v kazdej podobe, skodaze z nej este niekto zakusky nevymyslel :). esteze som prave doohrieval segedin od mamky ;). dakujem za recept, ukladam, vyskusam.
mesiar50
Dúfam,že tým,, mäsožravcom" si myslela aj mňa,lebo ja rád krkovičku.
Dobrú kombináciu jedla musím len a len pochváliť.S tým pivom to je už
ťažšie.V ten deň som prestal piť alkohol keď sa mi dcérka narodila.
mariamka
@mesiar50 :) samozrejme aj teba :) kazdeho priaznivca dobreho jedla, pozor ved ho nebudes pit, budes ho jest :)
mesiar50
teraz ma tak na rýchlo napadlo že, škoda že nie piť...žena by sa potešila iste ! Ale rcp uložím...Vďaka
valeri
Júúúúúúúúúúúj toto musí byť dobrééééé
kimlo
Paráda! Tofu musí blednúť závisťou... :-)
mariamka
dakujem vsetkym velmi pekne! ani som nemyslela, ze taky jednoduchy recept bude mat takuto pozitivnu odozvu, mam radost :)) ked uz ten hokej sme pokafrali ..
zinnajdha
mäsko netreba vyklopať ? ak nie tak je to super, často sa stane, že nerobím mäsité pokrmy, lebo nerada trepem do mäsa.
mariamka
nie neklepala som :) ono sa to stihne za ten cas udusit, prepiect a tiez nemame radi videnske rezne (ze je cez ne vidno az do Viedne :))
huhulienka
Juj, hneď by som ochutnala .... :-) ... vďaka za receptík a inšpiráciu ... určite v najbližšie dni vyskúšam ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia