Krkovička pečená v čiernom pive, prekladaná kyslou kapustou a zemiakmi fotorecept
Foto: mariamka
Určite je tu viac receptov na pečenú bravčovú krkovičku, ponúkam pre inšpiráciu tento môj. Klasika (pre mäsožravcov :)), ktorá nikdy nesklame.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska. Dáme ich do misy, posolíme, orascujeme a zmiešame s kyslou kapustou. Šťavu nevylievam, máme radi, keď má kapusta říz :)
-
2
Pekáč alebo inú vhodnú nádobu vymastíme bravčovou masťou, navrstvíme polovicu zemiakov, na ne uložíme nasolené, okorenené rezne z krkovičky, ktoré sme najprv sprudka opiekli na masti alebo oleji.
-
3
Na mäsko navrstvíme druhú polovicu zemiakovo-kapustovej masy, celé zalejeme dobrým tmavým pivom, posypeme koreninami, bylinkami podľa vlastnej chuti a prikryté dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme cca 1 hodinu. (musím kúpiť väčší pekáč:))
-
4
Ja som použila toto tmavé pivo.
-
5
Cca po hodine odkryjeme, vyskúšame, či sú zemiaky a mäsko mäkké, ak hej, navrstvíme na vrch kyslú smotanu (môžeme ju ochutiť podľa vlastnej chuti) a necháme zapiecť. A za chvíľku môžeme degustovať, samozrejme zapíjame dobre vychladeným tmavým mokom :) Dobrú chuť...
chybu. Stará klasika nič nepokazí. Super.
Dobrú kombináciu jedla musím len a len pochváliť.S tým pivom to je už
ťažšie.V ten deň som prestal piť alkohol keď sa mi dcérka narodila.