Krevety v ryžovom papieri

2010 - bez fotky2010, 9. marca 2010
Krevety v ryžovom papieri
Foto: 2010

Jedno z najlepsich exotickych a zdravych predjedál plne byliniek

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

8 ks
32  ks
100  g
3  lyzice
2   lyzice
2   lyzice
2  lyzice
3  lyzice
2   lyzice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryzove slize alebo vermicelli varime 3 az 5 minut aby boli stale "al dente" vyberieme a dame pod studenu vodu aby sa nezlepili. do vacsej misky dame teplu vodu do ktorej na kratko ( dakedy staci len 1-2 sekundy) ponarame listy ryzoveho papiera treba vyskusat rychlost. Pripravime si na drobno nakrajanu bazalku ,koriander, matu aj salat ale vyberte z neho hrubsiu cast aby vam neprederavil velmi jemny papier , mrkvu nakrajanu na velmi jemne zapalky.

  2. 2

    Polozime ryzovy papier na dosku a zacneme ukladat salat nakrajane ryzove slize, na ne dame nakrajane bylinky a zakocime krevetami, alebo co nam pride na chut , robia sa aj vegetarianske aj s bravcovym nakrajanym na platky kreativite sa medze nekladu Inak deti strasne radi pomahaju vyrabat tieto rolky. Netreba rolovat velmi na pevne lebo sa nam to roztrhne. Omacku podla chuti ci Thaijsku sweet chilli sauce alebo v nasom pripade Hoisin omacka s nadrobno nakrajanymi burskymi orieskami a podla chuti ochutime limetkou

  3. 3

    Tieto rolky su uplne dietne lebo neobsahuju ani sol ani korenie chut je len z byliniek a z namacacej omacky.

Diskusia k receptu

2010
U nas bol bordel v kuchyni a neviem ako pridat video takze ako sa tie rolky jednoducho balia pozrite si navod od inych robia -davaju viac surovin sorry...






2010
Este jedna poznamka co som zabudol v azijskych obchodoch sa to predava pod menom:Banh Trang ( spring roll wrappers) ale aj ako koza na jarne rolky..
jarco
Super, doteraz som nevedel čo s ryžovým papierom čo mám doma :-) dotera som videl iba vysmážané veci v tom papieri, a také ja nemusím
2010
Co je zaujmave ze to je povodne Vietnamske jedlo z ulice ale dakedy ako keby sa domaci hanbili za svoju kuchynu v zahranici, ja som to na Slovensku ani v europe nevidel a pritom je to rychle zdrave a plus kreativite sa medze nekladu ale ja mam rad krevety takze preferujem recept s nimi.
Tu je taka varianta aj s dacim podobnym ako nas bocik ...





2010
a toto je este lepsia variacia zdraveho receptu k tej vsetkej zelenine pridat na tenko nakrajanu klobasu ale mala by byt Cinska ako Lap Cheong . Cheers


slavka2012
@2010 , vcera som ich skusala, chut bola vyborna, akurat ten ryzovy papier som mala bud prilis hruby alebo som ho nedostatocne namocila, takze bol taky trochu zuvackovity. Po napareni (ako dim-sum) vsak chutili vyborne :-). Omacku som urobila vietnamsku- cesnak, cilli, citronova stava, hnedy cukor, rybacia omacka a voda.
2010
@slavka2012 , aj mne sa to stalo -trial and error.
Ani cert sa v nich nevyzna , je ich vela druhov a su tenke hrube , zuvackove , s kokosom, sezamom , a jedny su take tenke ako strikovane... alebo si uvar ryzu rozmixuj a sprav sama. Cheers
 en.wikipedia.org/wiki/Banh_trang...