Vietnamské fašírky Chao Tom

2010 - bez fotky2010, 25. februára 2011
Vietnamské fašírky Chao Tom
Foto: 2010

Fasirky sa daju robit aj tak inak na cukrovej trstine...

4
porcie
20 minut minút
príprava
10 minut minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g  predvarené lúpané
1
2 struciky
1/2 lyzice
1lyzicka
1
1lyzicka / kukuričný škrob
1/4 lyzicky
3lyzice




Postup

  1. 1

    Tento recept sa vo vietname robi v maziary ale mixer je tak isto dobry a rychlejsi.Krevety poriadne umyjeme , tradicne sa to robi ze sa stedre posolia ( obcerstvia sa ) a hned sa daju oplachnut studenou vodou a osusia a pokrajaju na kusky.

  2. 2

    Do mieru dame salotku cibulu nakrajame na kusky tak isto cesnak , pridame vajicko a pokrajane krevety pridame rybaciu omacku, mlete cierne korenie ,olej , cukor a maizenu. Vsetko poriadne premixujeme do hladka. Vyberie a dame na stranu najlepsie do ladnicky na cca 30 minut ked by nam zmes mala zacat tuhnut a bude sa dat lepsie tvarovat na cukrovu trstinu.

  3. 3

    Cukrovu trstinu nastiepame a narezeme na rovnake spizy 1 cm a dlhe cca 7-10 cm. Ked nemame cukrovu trstinu aj citronova trava je OK.( na webe dakdo experimentoval aj celerovou vnatou ...) Rukou natlacime zmes na do stredu na trstinu tak aby obidva konce trcali. Trik je ze vo Vietname tieto surove fasirky daju do jednoducheho paraku naparit ztuhnut na 1-2 minuty. Vydrzia potom niekolko dni v ladnicke polohotove a co je hlavne ked ideme grilovat tak sa nam nelepia. Dame na gril a trochu poolejujeme a otacame .

    Vietnamské fašírky Chao Tom - obrázok 3

Diskusia k receptu

lucylee
No toto, ja sa strašne rada dozvedám takéto nové zaujímavé veci, len čím nahradiť krevety? (pýtam sa za nás nerybových). Citrónovú trávu mám, thajská kamoška nasadila ku starkej na záhradu, nebolo to síce ako v trópoch, ale čosi vyrástlo :)
babidka
velmi pekne a nastastie nic zlozite :-) v blizkej buducnosti si ich urobim....a uz sa na ne tesim :-)
sjuz
pekný recept, a krásna foto:) - ako vždy. ukladám a tiež ako babidka - urobím:)
sunajn
Heh! Recept pre kubáncov. Oni s trstinou problém nemajú. A citronovú trávu som tuším videl naposledy u... Jamieho Olivera..? :))
Ale receptík ukladám. Jeden nikdy nevie... :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia