Foto: 2010
Fasirky sa daju robit aj tak inak na cukrovej trstine...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g predvarené lúpané |
|
1 |
|
2 struciky |
|
1/2 lyzice |
|
1lyzicka |
|
1 |
|
1lyzicka / kukuričný škrob |
|
1/4 lyzicky |
|
3lyzice |
|
|
Postup
-
1
Tento recept sa vo vietname robi v maziary ale mixer je tak isto dobry a rychlejsi.Krevety poriadne umyjeme , tradicne sa to robi ze sa stedre posolia ( obcerstvia sa ) a hned sa daju oplachnut studenou vodou a osusia a pokrajaju na kusky.
- 2
Do mieru dame salotku cibulu nakrajame na kusky tak isto cesnak , pridame vajicko a pokrajane krevety pridame rybaciu omacku, mlete cierne korenie ,olej , cukor a maizenu. Vsetko poriadne premixujeme do hladka. Vyberie a dame na stranu najlepsie do ladnicky na cca 30 minut ked by nam zmes mala zacat tuhnut a bude sa dat lepsie tvarovat na cukrovu trstinu.
- 3
Cukrovu trstinu nastiepame a narezeme na rovnake spizy 1 cm a dlhe cca 7-10 cm. Ked nemame cukrovu trstinu aj citronova trava je OK.( na webe dakdo experimentoval aj celerovou vnatou ...) Rukou natlacime zmes na do stredu na trstinu tak aby obidva konce trcali. Trik je ze vo Vietname tieto surove fasirky daju do jednoducheho paraku naparit ztuhnut na 1-2 minuty. Vydrzia potom niekolko dni v ladnicke polohotove a co je hlavne ked ideme grilovat tak sa nam nelepia. Dame na gril a trochu poolejujeme a otacame .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale receptík ukladám. Jeden nikdy nevie... :)