Krevety v ryžovom papieri

Autor receptu: 2010

Jedno z najlepsich exotickych a zdravych predjedál plne byliniek

4
porcie
25 minút
príprava

Postup

  1. Ryzove slize alebo vermicelli varime 3 az 5 minut aby boli stale "al dente" vyberieme a dame pod studenu vodu aby sa nezlepili. do vacsej misky dame teplu vodu do ktorej na kratko ( dakedy staci len 1-2 sekundy) ponarame listy ryzoveho papiera treba vyskusat rychlost. Pripravime si na drobno nakrajanu bazalku ,koriander, matu aj salat ale vyberte z neho hrubsiu cast aby vam neprederavil velmi jemny papier , mrkvu nakrajanu na velmi jemne zapalky.
  2. Polozime ryzovy papier na dosku a zacneme ukladat salat nakrajane ryzove slize, na ne dame nakrajane bylinky a zakocime krevetami, alebo co nam pride na chut , robia sa aj vegetarianske aj s bravcovym nakrajanym na platky kreativite sa medze nekladu Inak deti strasne radi pomahaju vyrabat tieto rolky. Netreba rolovat velmi na pevne lebo sa nam to roztrhne. Omacku podla chuti ci Thaijsku sweet chilli sauce alebo v nasom pripade Hoisin omacka s nadrobno nakrajanymi burskymi orieskami a podla chuti ochutime limetkou
  3. Tieto rolky su uplne dietne lebo neobsahuju ani sol ani korenie chut je len z byliniek a z namacacej omacky.