Krevetový šalát na göteborgský spôsob

Autor receptu: tizian1cat

Keď som na jeseň navštívila Göteborg, netušila som, že toto mesto je preslávené všakovakými špecialitami z morských živočíchov, kde krevety hrajú prím. Počas piatich dní som zjedla neskutočné množstvo kreviet na rôzne spôsoby, ale najviac mi chutil šalát, ktorý sme jedli premrznutí postojačky v jednom malom bistre na voňavom bielom rožku. Na Štedrý večer som ho teda urobila a servírovala som ho v mojich kôprových košíčkoch, aby aj oči boli zasýtené, nielen bruško.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Buď použijeme krevety v slanom náleve a necháme ich odkvapkať alebo rozmrazíme predvarené krevety, opláchneme ich dobre pod tečúcou vodou a tiež necháme odkvapkať.
  2. Vajíčka nasekáme nadrobno, redkvičky rozkrojíme na polovičky a tiež ich nadrobno nakrájame. Môžeme pridať aj nakrájanú uvarenú zelenú špargľu, nie je to potrebné, mne len zostala z iného receptu, tak som ju pridala kvôli dekorácii a na odľahčenie receptu.
  3. Kyslú smotanu zmiešame s ricotta syrom alebo jemným tvarohom, osolíme a okoreníme podľa individuálnej chuti, pridáme posekanú čerstvú kôprovú vňať.
  4. Všetky suroviny premiešame, môžme servírovať na opečenom toaste, čerstvom bielom pečive alebo ako som to urobila ja - v slanom košíčku. Vrch ozdobíme vetvičkou kôpru.