Krevetový koktail (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Chodili sme naň na dovolenke na Sicílii, tam robili rôzne variácie a práve tento mi veľmi chutil.

2-3
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny, ovocie umyjeme. Krevety hoci sú predvarené, ja som ich ešte prevarila cca 5 minút, scedíme ich na sítku a necháme vychladnúť.
  2. Medzitým si pripravíme všetky druhy ovocia, ktoré nakrájame na kocky. Taktiež si zamiešame dresing tak, že zmiešame majonézu s bielym jogurtom, zmes osolíme, okoreníme Pridáme šťavu z limetky alebo z citróna a nakoniec KL balsamiko pasta s malinovou príchuťou, ktorá nemusí byť, to mi poradil náš šéfkuchár a dá tomu fakt šmrnc. Kúpila som ju V Lidli.
  3. Potom všetko splolu zamiešame a nakoniec natrháme lístky z bazalky. Pripravíme si ľadový šalát 2-3 listy, na ktorom budeme koktail servírovať.
  4. Naservírujeme a zajedáme maslovými tyčinkami. Dobrú chuť! RADA NAVYŠE-jedlo pripravujte tesne pred podávaním, lebo ovocie pustí šťavu a vodové to nie je chutné.