Foto: pampuska92
Suroviny
8 ks |
|
400 g |
|
8 PL teplá |
|
320 g mletý |
|
240 g |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
100 g |
|
250 g |
|
7 PL |
|
1 ks |
|
Poleva: | |
300 g |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín na cesto upečieme 2 pláty na plechu s rozmermi 30x40 cm. Postup: Zo štyroch bielkov vyšľaháme sneh, postupne prišľaháme 200 g kryštálový cukor, 4 PL teplej vody, 4 žĺtky, 160 g mletého maku a nakoniec 120 g preosiatej múky zmiešanej s kypri acim práškom. Cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre na 180 °C 12-15 minút. Z tých istých surovín a takým istým postupom upečieme druhý plát.
- 2
Z mlieka, zlatého klasu, kryštálového cukru a vanilkového cukru uvaríme puding podľa návodu. Puding necháme za častého miešania vychladnúť. Zmäknutú Heru rozmiešame do hladka. Postupne primiešavame vychladnutý puding.
- 3
Vyhladnuté pláty naplníme plnkou. Troška plnky si odložíme, aby sme ňou mohli jemne potrieť vrchný plát. Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu s cerou a polejeme ňou vrch koláča.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj PDP sa mi zda celkom dost
ale sa mi paci, asi by som aj skusila cez vikend z polovice :-)