Krémový makový koláč

pampuska92 - fotkapampuska92, 2. septembra 2015

Suroviny

8 ks
400 g
8 PL teplá
320 g mletý
240 g
2 ks
Plnka:
500 ml
100 g
250 g
7 PL
1 ks
Poleva:
300 g
30 g




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín na cesto upečieme 2 pláty na plechu s rozmermi 30x40 cm. Postup: Zo štyroch bielkov vyšľaháme sneh, postupne prišľaháme 200 g kryštálový cukor, 4 PL teplej vody, 4 žĺtky, 160 g mletého maku a nakoniec 120 g preosiatej múky zmiešanej s kypri acim práškom. Cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre na 180 °C 12-15 minút. Z tých istých surovín a takým istým postupom upečieme druhý plát.

  2. 2

    Z mlieka, zlatého klasu, kryštálového cukru a vanilkového cukru uvaríme puding podľa návodu. Puding necháme za častého miešania vychladnúť. Zmäknutú Heru rozmiešame do hladka. Postupne primiešavame vychladnutý puding.

  3. 3

    Vyhladnuté pláty naplníme plnkou. Troška plnky si odložíme, aby sme ňou mohli jemne potrieť vrchný plát. Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu s cerou a polejeme ňou vrch koláča.

Diskusia k receptu

smejkad
urcite viac cukru ako muky?
aj PDP sa mi zda celkom dost
ale sa mi paci, asi by som aj skusila cez vikend z polovice :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia