Krémový makový koláč

Autor receptu: pampuska92

Postup

  1. Z uvedených surovín na cesto upečieme 2 pláty na plechu s rozmermi 30x40 cm. Postup: Zo štyroch bielkov vyšľaháme sneh, postupne prišľaháme 200 g kryštálový cukor, 4 PL teplej vody, 4 žĺtky, 160 g mletého maku a nakoniec 120 g preosiatej múky zmiešanej s kypri acim práškom. Cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre na 180 °C 12-15 minút. Z tých istých surovín a takým istým postupom upečieme druhý plát.
  2. Z mlieka, zlatého klasu, kryštálového cukru a vanilkového cukru uvaríme puding podľa návodu. Puding necháme za častého miešania vychladnúť. Zmäknutú Heru rozmiešame do hladka. Postupne primiešavame vychladnutý puding.
  3. Vyhladnuté pláty naplníme plnkou. Troška plnky si odložíme, aby sme ňou mohli jemne potrieť vrchný plát. Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu s cerou a polejeme ňou vrch koláča.