Krémový makový koláč
Autor receptu: pampuska92
Postup
- Z uvedených surovín na cesto upečieme 2 pláty na plechu s rozmermi 30x40 cm.
Postup: Zo štyroch bielkov vyšľaháme sneh, postupne prišľaháme 200 g kryštálový cukor, 4 PL teplej vody, 4 žĺtky, 160 g mletého maku a nakoniec 120 g preosiatej múky zmiešanej s kypri
acim práškom. Cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre na 180 °C 12-15 minút.
Z tých istých surovín a takým istým postupom upečieme druhý plát.
- Z mlieka, zlatého klasu, kryštálového cukru a vanilkového cukru uvaríme puding podľa návodu. Puding necháme za častého miešania vychladnúť. Zmäknutú Heru rozmiešame do hladka. Postupne primiešavame vychladnutý puding.
- Vyhladnuté pláty naplníme plnkou. Troška plnky si odložíme, aby sme ňou mohli jemne potrieť vrchný plát. Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu s cerou a polejeme ňou vrch koláča.