Krémové vajcia

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 4. apríla 2014

Komerčný recept

10 minút
na 170 °C

Suroviny

Na cesto:
3 ks
3 ks (na zdobenie)
1 kg
500 g
250 g
Na krém:
250 g
100 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spojte a vypracujte hladké cesto, ktoré dajte cez noc do chladničky. Potom vyvaľkajte cca 5 mm hrubý plát a vykrájajte z neho vajcovité tvary. Pečte v predhriatej rúre na 170° C asi 10 minút.

  2. 2

    Po upečení zlepte krémom, ktorý vytvoríte tak, že vyšľaháte tuk maslová príchuť spoločne s kondenzovaným sladeným mliekom. Potom zašľahajte rozpustenú bielu čokoládu a nakoniec vmiešajte najemno nasekané pistácie.

  3. 3

    Ozdobte bielkovou polevou podľa fantázie.

  4. 4

    <b>Bielková poleva: </b><br /> Podľa množstva bielkov pridajte rovnaké množstvo kryštálového cukru a šľahajte 15 minút. Potom opatrne stierkou vmiešajte dvojnásobné množstvo dobre preosiateho práškového cukru. Glazúru možno dofarbovať podľa potreby vodou riedenými potravinárskymi farbami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia