Krémové vajcia

Autor receptu: herarecepty

Komerčný recept

10 minút
na 170 °C

Postup

  1. Všetky suroviny spojte a vypracujte hladké cesto, ktoré dajte cez noc do chladničky. Potom vyvaľkajte cca 5 mm hrubý plát a vykrájajte z neho vajcovité tvary. Pečte v predhriatej rúre na 170° C asi 10 minút.
  2. Po upečení zlepte krémom, ktorý vytvoríte tak, že vyšľaháte tuk maslová príchuť spoločne s kondenzovaným sladeným mliekom. Potom zašľahajte rozpustenú bielu čokoládu a nakoniec vmiešajte najemno nasekané pistácie.
  3. Ozdobte bielkovou polevou podľa fantázie.
  4. <b>Bielková poleva: </b><br /> Podľa množstva bielkov pridajte rovnaké množstvo kryštálového cukru a šľahajte 15 minút. Potom opatrne stierkou vmiešajte dvojnásobné množstvo dobre preosiateho práškového cukru. Glazúru možno dofarbovať podľa potreby vodou riedenými potravinárskymi farbami.