Foto: zirafninka1
Chutný nahorklý kakaový puding s jemným a sladkým vanilkovým servírovaný na piškótovom ceste. Oba pudingy sú domáce a "čerešničkou na torte" sú tentokrát čerstvé Zobraziť celý popisChutný nahorklý kakaový puding s jemným a sladkým vanilkovým servírovaný na piškótovom ceste. Oba pudingy sú domáce a "čerešničkou na torte" sú tentokrát čerstvé jahody.
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
60 g |
|
50/50 ml |
|
3 PL |
|
100 g |
|
1 KL |
|
Krém vanilkový: | |
300 ml |
|
40 g |
|
80 g |
|
4 ks |
|
10 g |
|
Krém kakaový: | |
300 g |
|
20 g |
|
3 PL |
|
4 ks |
|
10 g |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Z bielkov ušľaháme sneh. V druhej mise šľaháme žĺtka a cukor do peny. Pridáme kakao a za stáleho šľahania prilievame vodu a olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a postupne pridávame k žĺtkovej hmote. Na záver zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech (22 x 22 cm). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečené cesto necháme vychladnúť.
-
2
Z vychladnutého cesta vykrojíme malými tortovými obručami (10cm) kruhy. Do obručí vložíme papier na pečenie, na dno položíme vykrojené kruhy cesta. Na cesto uložíme jahody.
-
3
Vanilkový krém: Mlieko, žĺtka, cukor, maizenu rozmiešame metličkou.
-
4
Vo vodnom kúpeli varíme do zhustnutia.
-
5
Pripravený krém navrstvíme na cesto. Necháme vychladnúť.
-
6
Kakaový krém: Mlieko, žĺtka, cukor, maizenu a kakao metličkou rozmiešame. Vo vodnom kúpeli varíme do zhustnutia. Navrstvíme na vanilkový krém. Necháme vychladnúť.
-
7
Vanilkový krém je naozaj veľmi sladký, kakaový horkastý. Mnozštvo cukru si samozrejme môžete upraviť. Ja som chcela pripraviť dezert s kontrastnými chuťami.
inak si myslim, ze s pudingom a jahodami to bude lepsie ako s kiwi a slahackou, to bolo chutovo dost nevyrazne