Krémové tortičky fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 15. februára 2011

Chutný nahorklý kakaový puding s jemným a sladkým vanilkovým servírovaný na piškótovom ceste. Oba pudingy sú domáce a "čerešničkou na torte" sú tentokrát čerstvé Zobraziť celý popisChutný nahorklý kakaový puding s jemným a sladkým vanilkovým servírovaný na piškótovom ceste. Oba pudingy sú domáce a "čerešničkou na torte" sú tentokrát čerstvé jahody.

Suroviny

Cesto:
2 ks
60 g
50/50 ml
3 PL
100 g
1 KL
Krém vanilkový:
300 ml
40 g
80 g
4 ks
10 g
Krém kakaový:
300 g
20 g
3 PL
4 ks
10 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Z bielkov ušľaháme sneh. V druhej mise šľaháme žĺtka a cukor do peny. Pridáme kakao a za stáleho šľahania prilievame vodu a olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a postupne pridávame k žĺtkovej hmote. Na záver zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech (22 x 22 cm). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečené cesto necháme vychladnúť.

    Krémové tortičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vychladnutého cesta vykrojíme malými tortovými obručami (10cm) kruhy. Do obručí vložíme papier na pečenie, na dno položíme vykrojené kruhy cesta. Na cesto uložíme jahody.

    Krémové tortičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vanilkový krém: Mlieko, žĺtka, cukor, maizenu rozmiešame metličkou.

    Krémové tortičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo vodnom kúpeli varíme do zhustnutia.

    Krémové tortičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravený krém navrstvíme na cesto. Necháme vychladnúť.

    Krémové tortičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kakaový krém: Mlieko, žĺtka, cukor, maizenu a kakao metličkou rozmiešame. Vo vodnom kúpeli varíme do zhustnutia. Navrstvíme na vanilkový krém. Necháme vychladnúť.

    Krémové tortičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vanilkový krém je naozaj veľmi sladký, kakaový horkastý. Mnozštvo cukru si samozrejme môžete upraviť. Ja som chcela pripraviť dezert s kontrastnými chuťami.

Diskusia k receptu

alexdidi
Pekné, dobré...ja by som skúsila do pudingu horúceho primiešať aj sneh z bielkov...
katkat
ked som videla fotku, hned som vedela, ze je to od teba :)
remcula
Jééé, to je krása lahodící oku!! U nás měli v Albertu nádherné jahody a kupodivu na tohle zimní období měly i dobrou chuť, ale dnes už je nemají. No, škoda, to bych vyzkoušela.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Veľmi pekné, určite aj dobré. Ale, to aby som mala toľko obručí koľko kusov chcem robiť?
dogagador
mozno pouzit muffinovu formu, podobne tu bolo so slahackou a kiwi :-), je to fakt rychle, sikovne, pekne a hlavne ohuri hostiiiii :-).
inak si myslim, ze s pudingom a jahodami to bude lepsie ako s kiwi a slahackou, to bolo chutovo dost nevyrazne
evanaaa
No, ja som nepozorná, myslela som si, že tou obručou sa len vykrajuje. Takže, kto ich nemá, stačí aj, ako navrhla Dogagador, mufinová forma, alebo nám Zirafninka poradí, koľko mala tých obručí ( asi z intern. obchodu?).
evanaaa
Dobrá by bola aj kombinácia jahodový krém ( puding) s kakaovým alebo vanilkovým.
zirafninka1
Dakujem za vsetky mile komentare. Obruci mam 6. 1 ks stal cca 1,50€. Kym som obruce nemala a chcela nieco take, lepila som si ich z kartonu a obalovala alobalom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia