Krémové tortičky (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Chutný nahorklý kakaový puding s jemným a sladkým vanilkovým servírovaný na piškótovom ceste. Oba pudingy sú domáce a "čerešničkou na torte" sú tentokrát čerstvé jahody.
Postup
- Cesto: Z bielkov ušľaháme sneh. V druhej mise šľaháme žĺtka a cukor do peny. Pridáme kakao a za stáleho šľahania prilievame vodu a olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a postupne pridávame k žĺtkovej hmote. Na záver zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech (22 x 22 cm). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečené cesto necháme vychladnúť.
- Z vychladnutého cesta vykrojíme malými tortovými obručami (10cm) kruhy. Do obručí vložíme papier na pečenie, na dno položíme vykrojené kruhy cesta. Na cesto uložíme jahody.
- Vanilkový krém: Mlieko, žĺtka, cukor, maizenu rozmiešame metličkou.
- Vo vodnom kúpeli varíme do zhustnutia.
- Pripravený krém navrstvíme na cesto. Necháme vychladnúť.
- Kakaový krém: Mlieko, žĺtka, cukor, maizenu a kakao metličkou rozmiešame. Vo vodnom kúpeli varíme do zhustnutia. Navrstvíme na vanilkový krém. Necháme vychladnúť.
- Vanilkový krém je naozaj veľmi sladký, kakaový horkastý. Mnozštvo cukru si samozrejme môžete upraviť. Ja som chcela pripraviť dezert s kontrastnými chuťami.