Krémové tortičky (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Chutný nahorklý kakaový puding s jemným a sladkým vanilkovým servírovaný na piškótovom ceste. Oba pudingy sú domáce a "čerešničkou na torte" sú tentokrát čerstvé jahody.

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Z bielkov ušľaháme sneh. V druhej mise šľaháme žĺtka a cukor do peny. Pridáme kakao a za stáleho šľahania prilievame vodu a olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a postupne pridávame k žĺtkovej hmote. Na záver zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech (22 x 22 cm). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  2. Z vychladnutého cesta vykrojíme malými tortovými obručami (10cm) kruhy. Do obručí vložíme papier na pečenie, na dno položíme vykrojené kruhy cesta. Na cesto uložíme jahody.
  3. Vanilkový krém: Mlieko, žĺtka, cukor, maizenu rozmiešame metličkou.
  4. Vo vodnom kúpeli varíme do zhustnutia.
  5. Pripravený krém navrstvíme na cesto. Necháme vychladnúť.
  6. Kakaový krém: Mlieko, žĺtka, cukor, maizenu a kakao metličkou rozmiešame. Vo vodnom kúpeli varíme do zhustnutia. Navrstvíme na vanilkový krém. Necháme vychladnúť.
  7. Vanilkový krém je naozaj veľmi sladký, kakaový horkastý. Mnozštvo cukru si samozrejme môžete upraviť. Ja som chcela pripraviť dezert s kontrastnými chuťami.