Krémové rezy

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 11. decembra 2016
Krémové rezy
Foto: droetker

Komerčný recept

45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
5 ks
190 g
190 g mleté
2 PL vrchovaté
Na náplň:
60 ml
5 ks
50 g
1 bal
200 g
Na polevu:
1 bal
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni, postupne za stáleho šľahania pridávame cukor a ušľaháme do tuha. Pomleté orechy s múkou dobre zmiešame a ručne opatrne a zľahka vmiešame do ušľahaných bielkov. Cesto rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry piecť. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 20 minút

  2. 2

    Po upečení cesto ihneď po dĺžke plechu rozkrojíme na štyri rovnaké pruhy a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na prípravu náplne zmiešame mlieko, žĺtky, cukor a vanilkový cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Odložíme zo sporáka a za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne pridávame vychladnutý krém a všetko elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme do krémovej konzistencie.

  4. 4

    Vychladnuté upečené prúžky oddelíme od papiera, potrieme krémom a spojíme k sebe do rezov. Dáme na 2 hodiny do chladničky vychladiť.

  5. 5

    Citrónovú polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a rezy ňou potrieme. Len čo poleva stuhne, rezy nakrájame.

Diskusia k receptu

bambulkaaa
Mne sa Váš recept páči a je to super lebo keď mi ostanú bielka môžem vyskúšať :)
aischa
Moc hezky recept, orechove bilkove testo je super a s klasickym vanilkovym kremem to nema chybu, navic recept neni ani drahy, uz ho mam v kk :-)