Krémové rezy

Autor receptu: droetker

Komerčný recept<br />

45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta ušľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni, postupne za stáleho šľahania pridávame cukor a ušľaháme do tuha. Pomleté orechy s múkou dobre zmiešame a ručne opatrne a zľahka vmiešame do ušľahaných bielkov. Cesto rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry piecť. </b></b> Elektrická rúra: 180 °C </b> Teplovzdušná rúra: 160 °C </b> Plynová rúra: stupeň 3 </b></b> Doba pečenia: asi 20 minút
  2. Po upečení cesto ihneď po dĺžke plechu rozkrojíme na štyri rovnaké pruhy a necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu náplne zmiešame mlieko, žĺtky, cukor a vanilkový cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Odložíme zo sporáka a za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne pridávame vychladnutý krém a všetko elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme do krémovej konzistencie.
  4. Vychladnuté upečené prúžky oddelíme od papiera, potrieme krémom a spojíme k sebe do rezov. Dáme na 2 hodiny do chladničky vychladiť.
  5. Citrónovú polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a rezy ňou potrieme. Len čo poleva stuhne, rezy nakrájame.