| 
	        
	        
	        
	        Krémové rezyAutor receptu: droetker Komerčný recept<br /> | 
 45 minútpríprava
 | 
 20 minútna 180 °C
 | 
PostupNa prípravu cesta ušľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni, postupne za stáleho šľahania pridávame cukor a ušľaháme do tuha. Pomleté orechy s múkou dobre zmiešame a ručne opatrne a zľahka vmiešame do ušľahaných bielkov. Cesto rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry piecť.
</b></b>
Elektrická rúra: 180 °C         </b>
Teplovzdušná rúra: 160 °C         </b>
Plynová rúra: stupeň 3           </b></b>
Doba pečenia: asi 20 minút Po upečení cesto ihneď po dĺžke plechu rozkrojíme na štyri rovnaké pruhy a necháme vychladnúť.Na prípravu náplne zmiešame mlieko, žĺtky, cukor a vanilkový cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Odložíme zo sporáka a za občasného miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne pridávame vychladnutý krém a všetko elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme do krémovej konzistencie. Vychladnuté upečené prúžky oddelíme od papiera, potrieme krémom a spojíme k sebe do rezov. Dáme na 2 hodiny do chladničky vychladiť. Citrónovú polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a rezy ňou potrieme. Len čo poleva stuhne, rezy nakrájame. 
 |