Krémové košíčky s ovocím
Autor receptu: podravka
Komerčný recept
Malé osviežujúce občerstvenie pripravené s klasickým vanilkovým pudingom a náplňou vytvorenou zo sladkých
lieskových orechov a mlieka dozdobte ovocím, ktoré nájdete vo vašej záhrade alebo mrazničke.
20 porcií |
50 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Múku zmiešame s práškom do pečiva, cukrom (50 g), vanilkovým cukrom, žĺtkami, kyslou smotanou a maslom, ktoré má izbovú teplotu. Vymiesime hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky odležať na cca pol hodinu.
- Cesto na tenko rozvaľkáme na pomúčenej doske a potom pomocou formičky vykrajujeme kruhy. Mali by sme ich dostať približne 20.
- Vykrojené cesto poukladáme do formy na košíčky, tak aby sme zakryli dno a okraj formy. Cesto na dne formy popicháme vidličkou.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 15 minút, aby boli košíčky pekne žlté. Dokým sa cesto pečie, pripravíme si krém.
- Pudingový prášok zmiešame s trochou mlieka a zvyšným cukrom (30 g). Ostatné mlieko privedieme k varu.
- Pripravenú zmes vlejeme za stáleho miešania do variaceho sa mlieka a varíme cca 2 minúty. Keď puding zhustne, je hotový a zložíme ho z ohňa. Následne primiešame mliečnu Lino ladu.
- Vzniknutým krémom naplníme upečené košíčky, dozdobíme ich ovocím a dáme vychladnúť do chladničky.
- Dezert necháme v chladničke, dokým ho nebudeme podávať.