Krémová omáčka z tofu, mandlí a tahini fotorecept
Foto: elixir
Inšpiráciu na tento recept sa mi podarilo nájsť, keď som sa obzerala po spôsobe, ako zúžitkovať zásobu hodvábneho tofu.
3-4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
160 g |
|
0,3 hrnček |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
3 PL (alebo viac) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
ČL (na špičku) |
|
ČL (na špičku) |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Na oleji opražíme cibuľu a cesnak...
-
2
Medzitým si dáme do mixéra mandle a rozsekáme ich ešte na trochu drobnejšie.
-
3
Pridáme tofu, víno, tahini, soľ a korenia, opraženú cibuľu a cesnak, vymixujeme, kým nám vznikne krém.
-
4
Sójovým mliekom ho doriedime na požadovanú konzistenciu a prevaríme na slabom plameni. Podávame posypané petržlenom, prípadne k omáčke pristanú aj iné bylinky ako tymián, majorán... už podľa chuti a fantázie. :)
@tiginko @julica ak sa na to dáte, nech vám dobre chutí; aj kyslenie to celkom iste znesie :)
:)
@salinka ďakujem :)