Krémeš Snehulienka (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
30 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Zmäknuté maslo, múku, cukor, vajce a nastrúhanú citrónovú kôru spolu zmiesime na cesto a necháme v chladničke stuhnúť asi hodinu.
Cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na pečiacom papieri na veľkosť plechu. Spolu s papierom prenesieme na plech a upečieme / 180°C - 10-15min./
- Z mlieka, cukru a gustinu uvaríme hustý puding a
- do horúceho vmiešame mascaprone.
Za občasného miešania necháme vychladnúť.
- Plát upečeného cesta potrieme vychladenou plnkou,
- opatrne prikryjeme druhým plátom
- a potrieme vyšľahanou šľahačkou.
- Polevu rozpustíme a vylejeme na papier na pečenie, rozotrieme na tenko.
Stuhnutú pokrájame na štvorce
- a uložíme na šľahačku. Necháme vychladnúť aspoň 3 hod.
Krájame podľa polevy.
Vrch môžeme posypať aj nastrúhanou čokoládou.
|