Krémeš Snehulienka (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

30
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo, múku, cukor, vajce a nastrúhanú citrónovú kôru spolu zmiesime na cesto a necháme v chladničke stuhnúť asi hodinu. Cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na pečiacom papieri na veľkosť plechu. Spolu s papierom prenesieme na plech a upečieme / 180°C - 10-15min./
  2. Z mlieka, cukru a gustinu uvaríme hustý puding a
  3. do horúceho vmiešame mascaprone. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
  4. Plát upečeného cesta potrieme vychladenou plnkou,
  5. opatrne prikryjeme druhým plátom
  6. a potrieme vyšľahanou šľahačkou.
  7. Polevu rozpustíme a vylejeme na papier na pečenie, rozotrieme na tenko. Stuhnutú pokrájame na štvorce
  8. a uložíme na šľahačku. Necháme vychladnúť aspoň 3 hod. Krájame podľa polevy. Vrch môžeme posypať aj nastrúhanou čokoládou.