Krehký jablkový koláč

orchidea - fotkaorchidea, 29. januára 2012
Krehký jablkový koláč
Foto: orchidea

Rýchly dezert po nedeľnom obede...

Suroviny

250 g
3 PL studená
1-2 PL
1 KL
150 g /hera/
 štipka
Plnka:
700 g očistené nakrájané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto spracovať a nechať 20 minút odpočívať. (Cesta je dosť málo a preto je koláčik s tenučkým cestom chrumkavý, jemný a krehký).

  2. 2

    Okrúhlu formu vytrieť tukom a vysypať múkou. Cesto rozdeliť na dve časti. Rozvaľkať do kruhu väčšieho ako je dno formy aby boli prikryté aj boky formy, ak sa to nepodarí nevadí, cesto sa môže na boky aj popritláčaťprstami po kúskoch.

  3. 3

    Posypť nastrúhanými piškótami, stačí 4-5 okrúhlych piškót.

    Krehký jablkový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Jabĺčka očistiť a nakrájať na kocky, pridať hrozienka, škoricu, cukor podľa chuti a sladkosti jabĺčok. Premiešať a navrstviť na cesto.

    Krehký jablkový koláč - obrázok 4
  5. 5

    Jabĺčka zakryť vyvaľkaným druhým cestom, popritláčať, popichať vidličkou, potrieť maslom, a posypať kryštálovým cukrom a mandľovými lupienkami.

    Krehký jablkový koláč - obrázok 5
  6. 6

    Vložiť do vyhriatej rúry a piecť pri teplote 185 supňov asi 50 minút.

    Krehký jablkový koláč - obrázok 6

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Dnes som piekla jablkový obrátený koláč v rovnakej forme ako ty. Tú formu mám dávno . Prvý krát som v nej piekla. Tvoj koláč je určite dobrý , šťavnatý.

Pridaj komentár k receptu: