Foto: orchidea
Rýchly dezert po nedeľnom obede...
Postup
-
1
Suroviny na cesto spracovať a nechať 20 minút odpočívať. (Cesta je dosť málo a preto je koláčik s tenučkým cestom chrumkavý, jemný a krehký).
- 2
Okrúhlu formu vytrieť tukom a vysypať múkou. Cesto rozdeliť na dve časti. Rozvaľkať do kruhu väčšieho ako je dno formy aby boli prikryté aj boky formy, ak sa to nepodarí nevadí, cesto sa môže na boky aj popritláčaťprstami po kúskoch.
- 3
Posypť nastrúhanými piškótami, stačí 4-5 okrúhlych piškót.
- 4
Jabĺčka očistiť a nakrájať na kocky, pridať hrozienka, škoricu, cukor podľa chuti a sladkosti jabĺčok. Premiešať a navrstviť na cesto.
- 5
Jabĺčka zakryť vyvaľkaným druhým cestom, popritláčať, popichať vidličkou, potrieť maslom, a posypať kryštálovým cukrom a mandľovými lupienkami.
- 6
Vložiť do vyhriatej rúry a piecť pri teplote 185 supňov asi 50 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu