Foto: dorisa
Priteľ doniesol zo záhrady broskyňky. Niečo som zavarila a tiež som chcela upiecť niečo na víkend. Zobraziť celý popisPriteľ doniesol zo záhrady broskyňky. Niečo som zavarila a tiež som chcela upiecť niečo na víkend. Koláčik vyšiel nad očakávanie, je výborný.
porcií
príprava
na 175-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
180 g |
|
2 ks |
|
250 g |
|
Plnka: | |
1 kg očistené a odkôstkované |
|
0,5 kg na kompót |
|
3 PL do kompótu |
|
podľa potreby( do 800ml.celkovo) |
|
2 ks |
|
Na polevu: | |
4 ks |
|
130 g |
|
1 ks malá |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na koláčik
-
2
a tiež broskyne
-
3
Broskyne zbavíme jadier, rozkrojíme na štvrtinky. Časť odoberieme a uvaríme z nich kompót, aby sme mali šťavu na plnku (použijeme cukor 3PL). Potom šťavu doplníme vodou,aby sme mali cca 800ml tekutiny....
-
4
...pridáme pudingové prášky vanilkové a uvaríme hustý puding, ktorý potom horúci vylejeme na cesto s broskyňami.
-
5
Z múky, cukru a tuku a vajec vypracujeme cesto.
-
6
Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, prenesieme ho na plech (rozmery 38x32cm)
-
7
Na cesto pokladieme rozkrojene broskyne.
-
8
Teraz všetko polejeme horúcim pudingom.
-
9
Vajcia rozdelíme a žĺtka vymiešame s cukrom do peny.
-
10
Pridáme kyslú smotanu a ručne ju vmiešame.
-
11
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten potom jemne vmiešame do žĺtkovej zmesi.
-
12
Takto pripravenú polevu nanesieme na rozpečený koláč a ďalej pečieme cca 15 minút.
-
13
Koláčik po upečení.
-
14
Po rozkrájaní...prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu