Krehký broskyňový koláč (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Priteľ doniesol zo záhrady broskyňky. Niečo som zavarila a tiež som chcela upiecť niečo na víkend. Koláčik vyšiel nad očakávanie, je výborný.
30 porcií |
30 minút príprava |
45-50 minút na 175-180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na koláčik
- a tiež broskyne
- Broskyne zbavíme jadier, rozkrojíme na štvrtinky. Časť odoberieme a uvaríme z nich kompót, aby sme mali šťavu na plnku (použijeme cukor 3PL). Potom šťavu doplníme vodou,aby sme mali cca 800ml tekutiny....
- ...pridáme pudingové prášky vanilkové a uvaríme hustý puding, ktorý potom horúci vylejeme na cesto s broskyňami.
- Z múky, cukru a tuku a vajec vypracujeme cesto.
- Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, prenesieme ho na plech (rozmery 38x32cm)
- Na cesto pokladieme rozkrojene broskyne.
- Teraz všetko polejeme horúcim pudingom.
- Vajcia rozdelíme a žĺtka vymiešame s cukrom do peny.
- Pridáme kyslú smotanu a ručne ju vmiešame.
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten potom jemne vmiešame do žĺtkovej zmesi.
- Takto pripravenú polevu nanesieme na rozpečený koláč a ďalej pečieme cca 15 minút.
- Koláčik po upečení.
- Po rozkrájaní...prajem dobrú chuť.