Krehký broskyňový koláč (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Priteľ doniesol zo záhrady broskyňky. Niečo som zavarila a tiež som chcela upiecť niečo na víkend. Koláčik vyšiel nad očakávanie, je výborný.

30
porcií
30 minút
príprava
45-50 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na koláčik
  2. a tiež broskyne
  3. Broskyne zbavíme jadier, rozkrojíme na štvrtinky. Časť odoberieme a uvaríme z nich kompót, aby sme mali šťavu na plnku (použijeme cukor 3PL). Potom šťavu doplníme vodou,aby sme mali cca 800ml tekutiny....
  4. ...pridáme pudingové prášky vanilkové a uvaríme hustý puding, ktorý potom horúci vylejeme na cesto s broskyňami.
  5. Z múky, cukru a tuku a vajec vypracujeme cesto.
  6. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, prenesieme ho na plech (rozmery 38x32cm)
  7. Na cesto pokladieme rozkrojene broskyne.
  8. Teraz všetko polejeme horúcim pudingom.
  9. Vajcia rozdelíme a žĺtka vymiešame s cukrom do peny.
  10. Pridáme kyslú smotanu a ručne ju vmiešame.
  11. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten potom jemne vmiešame do žĺtkovej zmesi.
  12. Takto pripravenú polevu nanesieme na rozpečený koláč a ďalej pečieme cca 15 minút.
  13. Koláčik po upečení.
  14. Po rozkrájaní...prajem dobrú chuť.