Krabie tyčinky

Autor receptu: eraserhead

Ak budete niekedy chytať krabov (nie do pasce) ale ručne s pomocou malého sitka, nedávaje ich potom spolu, okamžite si navzájom amputujú klepetá.

2
porcie
30 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Krabov si uvaríme takto alebo takto. Z uvarených krabov si uchováme niekoľko párov klepiet (ak máme malých krabov tak prvý pár klepiet, ak máme veľkých krabov tak druhý alebo tretí pár klepiet), a jeden vrchný skelet.
  2. Uvareného kraba rozbijeme a vyberieme čo najviac mäsa, toto nasekáme na jemno a zmiešame zo strúhankou (ktorú sme si pripravily z pečiva) a štipkou soli.. Strúhanky použite iba toľko aby sa mäso zlepilo. Pripravené klepieto namočíme do olivového oleja a obalíme vo vyrobenej strúhanke (strúhanku presitujte cez sitá dvoch veľkostí aby ste dosiahli uniformnú veľkosť)
  3. Rozohrejte toľko oleja aby sa ponoril celý objem klepeta. Vyprážame krátko, asi minútu. Podávame teplé so sladkou čili omáčkou ktorú nalejeme do vrchného krabieho skeletu.
  4. UPOZORNENIE: Niektoré kraby v niektorých štátoch je zakázané loviť!