Krabie tyčinky
Autor receptu: eraserhead
Ak budete niekedy chytať krabov (nie do pasce) ale ručne s pomocou malého sitka,
nedávaje ich potom spolu, okamžite si navzájom amputujú klepetá.
2 porcie |
30 minút príprava |
1 minút tepelná úprava |
Postup
- Krabov si uvaríme
takto alebo
takto.
Z uvarených krabov si uchováme niekoľko párov klepiet (ak máme malých krabov tak prvý pár klepiet, ak máme veľkých krabov tak druhý alebo tretí pár klepiet), a jeden vrchný skelet.
- Uvareného kraba rozbijeme a vyberieme čo najviac mäsa, toto nasekáme na jemno a zmiešame zo strúhankou (ktorú sme si pripravily z pečiva) a štipkou soli.. Strúhanky použite iba toľko aby sa mäso zlepilo. Pripravené klepieto namočíme do olivového oleja a obalíme vo vyrobenej strúhanke (strúhanku presitujte cez sitá dvoch veľkostí aby ste dosiahli uniformnú veľkosť)
- Rozohrejte toľko oleja aby sa ponoril celý objem klepeta. Vyprážame krátko, asi minútu.
Podávame teplé so sladkou čili omáčkou ktorú nalejeme do vrchného krabieho skeletu.
- UPOZORNENIE: Niektoré kraby v niektorých štátoch je zakázané loviť!