« Naspäť na tento recept

Krabie tyčinky verzia na vytlačenie

Ak budete niekedy chytať krabov (nie do pasce) ale ručne s pomocou malého sitka, nedávaje ich potom spolu, okamžite si navzájom amputujú klepetá.

Autor receptu: eraserhead

Postup receptu

Krabov si uvaríme takto alebo takto. Z uvarených krabov si uchováme niekoľko párov klepiet (ak máme malých krabov tak prvý pár klepiet, ak máme veľkých krabov tak druhý alebo tretí pár klepiet), a jeden vrchný skelet.
Krabie tyčinky - obrázok 1

Uvareného kraba rozbijeme a vyberieme čo najviac mäsa, toto nasekáme na jemno a zmiešame zo strúhankou (ktorú sme si pripravily z pečiva) a štipkou soli.. Strúhanky použite iba toľko aby sa mäso zlepilo. Pripravené klepieto namočíme do olivového oleja a obalíme vo vyrobenej strúhanke (strúhanku presitujte cez sitá dvoch veľkostí aby ste dosiahli uniformnú veľkosť)
Krabie tyčinky - obrázok 2

Rozohrejte toľko oleja aby sa ponoril celý objem klepeta. Vyprážame krátko, asi minútu. Podávame teplé so sladkou čili omáčkou ktorú nalejeme do vrchného krabieho skeletu.

UPOZORNENIE: Niektoré kraby v niektorých štátoch je zakázané loviť!

Suroviny




2
porcie
30
minút
príprava
1
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist