Korenistý camembert s tekvicovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle restujeme tekvicu, zalejeme ju smotanou, dochutíme soľou a čiernym korením a necháme variť asi 3 – 4 minúty. Potom rozmixujeme a zahustíme múkou opraženou nasucho a povaríme ešte 1 – 2 minúty.
  2. Grilovacie korenie pomiešame s múkou a v tom obalíme syry. Potom ich položíme na rozpálený rošt (gril) a z každej strany pečieme asi 5 minút.
  3. Syry podávame horúce s dressingom a pečivom opečeným na grile. Ozdobíme ovocím alebo rukolou.
  4. Náš tip: Namiesto francúzskeho syra camembert môžete použiť bežne dostupný hermelín alebo encián.