Korenené roštenky
Autor receptu: redakcia
Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Postup
- Roštenku nakrájame na plátky hrubé asi 2 cm a osušíme.
- Pomocou striekačky do nich vpichneme trošku koňaku. Ostatok koňaku odložíme na omáčku.
- Roštenky grilujeme asi 5 až 7 minút - podľa toho, aké ich chceme mať prepečené. Osolíme a okoreníme, odložíme na teplom mieste.
- Omáčka: Rozohrejeme maslo a zelené korenie v ňom krátko orestujeme. Pridáme koňak a zapálime. Len čo koňak vyhorí , pridáme smotanu. Omáčku osolíme a podávame k roštenkám. Ozdobíme bylinkami a podávame.
- Náš tip: Namiesto kyslej smotany použite créme fraiche. Je to hustý, mierne kyslý smotanový krém obsahujúci bakteriálne kultúry. Pochádza z francúzskej Normandie a Bretónska. Je však menej kyslý a menej viskózny ako kyslá smotana, čo má v kuchyni svoje výhody - nehrozí, že sa pri varení zrazí na tvaroh.