Korenené kuracie prsia

Autor receptu: sovka62

Ak máte na prípravu obeda tak 30 minút, vyskúšajte tento recept. Bude to hotové rýchlo, ale nebude to vyzerať, že ste sa ponáhľali a bude to naozaj veľmi dobre chutiť.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ak sa ponáhľate, začnite prílohou. Hodí sa ryža, zemiaky, alebo tarhoňa.
  2. Kuracie prsia opláchnite a papierovými utierkami poutierajte do sucha. Je dôležité, aby boli suché, len tak sa opečú pekne do červena. Nerozklepávajte, len osoľte, poprášte čiernym korením, vegetou alebo solčankou a drvenou rascou. Rascou nešetrite, dodá mäsku výbornú chuť.
  3. V panvici (najlepšie vo woku) zohrejte olej. Prsia vložte do horúceho oleja a opečte z každej strany do červena. Podlejte pár lyžicami vody a nechajte prevrieť. Vodu nesoľte, ani nedochucujte, šťava bude mať dobrú chuť z mäsa. Celá príprava trvá 15-20 minút, podľa veľkosti pŕs. Ak sa chcete predviesť, môžte na inej panvici opiecť pár plátkov šunky, nejaké to volské oko, prípadne nejakú zeleninku a podávajte s mäsom.