Korbáčiky pre gurmánov

Autor receptu: renate

pri nakupovaní som sa nevedela rozhodnúť, aký druh mäsa použijem na obed. A tak som pre istotu kúpila bravčové, hovädzie a kuracie.....a takto vznikol nápad spojiť to v jeden zaujímavý obed! :-)

20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. všetky druhy mäsa si kúpime podľa potreby, každá dobrá gazdiná už asi vie, koľko toho jej stravníci pojedia! Mäsko si narežeme na tenšie plátky, rozdelíme podľa druhu, okoreníme uvedeným korením, pokvapkáme olejom a necháme aspoň 15 min. postáť.
  2. Medzitým si uvaríme ryžu...
  3. potom si pásiky mäsa pripravíme tak, aby každý korbáčik bol tvorený z troch pásikov, každý z iného druhu mäsa...
  4. takto si upletieme korbáčik
  5. naukladáme si ich na tácňu a na panvici zohrejeme olej, na ktorom si budeme korbáčiky opekať...
  6. všetky korbáčiky si opečieme z oboch strán, aby držali tvar a potom ich preložíme na pekáč, podlejeme troškou vody, v ktorej sme rozhabarkovali dve polievkové lyžice horčice a uečieme do chrumkava.
  7. upečené podávame s ryžou.... dobrú chuť! :-)