Kopčianske koláčiky plnené tvarohom
Autor receptu: bubrienka1
Tieto koláčiky mám v mojom kuchárskom portfóliu už minimálne 20 rokov - a pridávam
ich hlavne kvôli tomu, že sú u nás veľmi obľúbené a bojím sa o to, že recept sa môže
stratiť.
... ale na Vareche ho nájdem kedykoľvek...
PS: že vraj to sú Hanácke koláče podľa pôvodnej kuchárskej knihy - ja ich volám
Kopčianske....ani neviem prečo :D
120 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Vymiešať Heru s cukrom, primiešať postupne žltka. V mlieku rozpustiť droždie a nechať podkysnúť. Sypké prísady premiešame a pridáme do nich mlieko s droždím a vymiešanú Heru.
Spracujeme vláčne cesto, miešame hnetačom - cca 7-8 minut.
Odložíme na teplé miesto vykysnúť.
- plnka:
tvaroh pomiešame so všetkými prísadami a na záver pridáme vyšlahané bielky.
- Vykysnuté cesto na doske vyvalkáme na hrúbku cca 0,75 cm a pokrájame na štvorce cca 8x8 cm. Do stredu každého štvorca naložíme tvarohovú plnku.
Protilahlé rohy štvorcov nad plnkou stlačením poriadne spojíme. Na plechu necháme podkysnúť - min. 20 min prikryté zľahka čistou utierkou.
Dáme piecť na vymastený plech - koláčikov je asi 30ks.
Rúru vopred predhrejeme na 170-180 stupňov a pečieme cca 17-20 min.