Konfitovaná srnčia sviečková
Autor receptu: emdy
Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept....
4 porcie |
20 minút príprava |
180 minút na 80 °C |
Postup
- Sviečkovú narežeme po dĺžke a po vlákne rozrežeme do boku /vznikne nám plát mäsa/, ktorý plníme. Mäso položíme na potravinársku stretch fóliu, osolíme a okoreníme. Poukladáme plátky syra a na kraj do radu poukladáme hroznové bobule. Mäso zrolujeme za pomoci fólie. Fóliu stiahneme na koncoch a zaviažeme. Varíme pri 80 stupňoch 3 hodiny v parnom režime /konvektomat/. Necháme vychladnúť a nakrájame kolieska. Pred podávaním zohrejeme.
- Na rozohriaty olej prídáme hročicu smotanu, korenie, soľ. Po prevretí vypneme a doložíme maslo, necháme rozpustiť, dosiahneme príjemnú, krémovú konzistenciu.
Dobrú chuť...