Konfitovaná srnčia sviečková

Autor receptu: emdy

Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept....

4
porcie
20 minút
príprava
180 minút
na 80 °C

Postup

  1. Sviečkovú narežeme po dĺžke a po vlákne rozrežeme do boku /vznikne nám plát mäsa/, ktorý plníme. Mäso položíme na potravinársku stretch fóliu, osolíme a okoreníme. Poukladáme plátky syra a na kraj do radu poukladáme hroznové bobule. Mäso zrolujeme za pomoci fólie. Fóliu stiahneme na koncoch a zaviažeme. Varíme pri 80 stupňoch 3 hodiny v parnom režime /konvektomat/. Necháme vychladnúť a nakrájame kolieska. Pred podávaním zohrejeme.
  2. Na rozohriaty olej prídáme hročicu smotanu, korenie, soľ. Po prevretí vypneme a doložíme maslo, necháme rozpustiť, dosiahneme príjemnú, krémovú konzistenciu. Dobrú chuť...