Kominárske gule

Autor receptu: mucko1

Recept som pred cca 10 rokmi objavila v jednom časopise. Je to ľahôdka pre každého kto má rad mak a tvaroh :)

4-5
porcie
5-8 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vlažným mliekom zalejeme nakrájané pečivá, pridáme tvaroh , vajce, vanilkový cukor, kryštálový cukor a zmiešame na hustú zmas.
  2. Medzi tým si na šporáku postavíme do hrnca vodu. Z masy tvarujeme guľky, ktoré zavárame do vriacej vody. Počkajte kým vyplávajú na povrch ( cca 4-5 min ) a vyberte ich.
  3. Pomletý mak zmiešame s práškovým cukrom a v tejto zmesi obalíme guľky. Hotové na tanieri polejeme roztopeným maslom. Podávajte ozdobené šlahačkou a ovocím, môžete pridať aj šťavu s kompótu. Dobrú chuť :)