Kominárske gule
Autor receptu: mucko1
Recept som pred cca 10 rokmi objavila v jednom časopise. Je to ľahôdka pre každého kto má
rad mak a tvaroh :)
4-5 porcie |
5-8 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Vlažným mliekom zalejeme nakrájané pečivá, pridáme tvaroh , vajce, vanilkový cukor, kryštálový cukor a zmiešame na hustú zmas.
- Medzi tým si na šporáku postavíme do hrnca vodu. Z masy tvarujeme guľky, ktoré zavárame do vriacej vody. Počkajte kým vyplávajú na povrch ( cca 4-5 min ) a vyberte ich.
- Pomletý mak zmiešame s práškovým cukrom a v tejto zmesi obalíme guľky. Hotové na tanieri polejeme roztopeným maslom. Podávajte ozdobené šlahačkou a ovocím, môžete pridať aj šťavu s kompótu.
Dobrú chuť :)