Koláčiky z acidka fotorecept

andys - fotkaandys, 2. júna 2012
Koláčiky z acidka (fotorecept)
Foto: andys

Jednoduchý recept v elegantnej úprave.

20
porcií
5 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

3 hrnčeky
2 hrnčeky
3 PL
1 KL
1 l
1/2 hrnčeka
150 g
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Sypké suroviny - múku, cukor, kakao a sódu bikarbónu zmiešame v mise.

    Koláčiky z acidka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme acidko a olej.

    Koláčiky z acidka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko spolu zmiešame na hladkú masu,

    Koláčiky z acidka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ktorú vylejeme na plech, vystlaný papierom na pečenie.

    Koláčiky z acidka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláč pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút (prípadne podľa potreby, koláč vyskúšame pomocou špáradla).

    Koláčiky z acidka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotový koláč potrieme lekvárom podľa chuti a polevou, pripravenou z čokolády a masla.

    Koláčiky z acidka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potiaľto ide o obyčajný koláč z kyslého mlieka. Ale pomocou trochy kakaa, vykrajovačky, lístku mäty a jahody z neho urobím elegantný dezert:

    Koláčiky z acidka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vykrojený koláčik:

    Koláčiky z acidka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Odtiaľto:

    Koláčiky z acidka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotovo, dobrú chuť :)

    Koláčiky z acidka (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

akeber
krásne naaranžovaný určite aj chutný :-)
elekra
Si úžasná! Z jednoduchého, ale vynikajúceho koláčika si spravila fantastický dezert.
tiziana
elegantné koliečka! ako si využila zbytkový koláč?
andys
Ďakujem za komentáre :)
@tiziana , moji chlapi pojedli aj odrezky, na nich je v tomto spoľah ;)
sovka62
Jednotka s hviezdičkou, tu vidieť aké dôležité je správne servírovanie.
margaretka28
Obyčajný koláčik a ked sa pekne naservíruje,vyzerá to tak honosne!Aj ja takýto robievam,je výborný.:-)
janger
Velmi pekne a jednoduchym sposobom ozdobene! A hned to krajsie ukaze:-).
havino
velmi pekné, toto mne chýba, upiecť, upečiem,ale nakrájať a servírovať mi nejde , nemám nápady
andys
Ďakujem :) Akurát ich chystám synovi do školy na predaj pre UNICEF :)
beatabs
nestala sa chyba v množstve acidofilného mlieka, skutočne je to 1 liter?
smejkad
ak mozem-liter acidka je ok, cesto je redsie, ale po upeceni stavnate, ja ho pouzivam na muffiny, ked nemam acidko,dam jogurtove mlieko,alebo hocico ine zakysane :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia