Foto: andys
Jednoduchý recept v elegantnej úprave.
20
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Sypké suroviny - múku, cukor, kakao a sódu bikarbónu zmiešame v mise.
-
2
Pridáme acidko a olej.
-
3
Všetko spolu zmiešame na hladkú masu,
-
4
ktorú vylejeme na plech, vystlaný papierom na pečenie.
-
5
Koláč pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút (prípadne podľa potreby, koláč vyskúšame pomocou špáradla).
-
6
Hotový koláč potrieme lekvárom podľa chuti a polevou, pripravenou z čokolády a masla.
-
7
Potiaľto ide o obyčajný koláč z kyslého mlieka. Ale pomocou trochy kakaa, vykrajovačky, lístku mäty a jahody z neho urobím elegantný dezert:
-
8
Vykrojený koláčik:
-
9
Odtiaľto:
-
10
Hotovo, dobrú chuť :)
@tiziana , moji chlapi pojedli aj odrezky, na nich je v tomto spoľah ;)