Koláče troch chutí k čaju

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 12. septembra 2015
Koláče troch chutí k čaju
Foto: droetker

Komerčný recept

9
porcií
100 minút
príprava
20 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
500 g
1 bal
štipka
100 g
1 bal
125 g (alebo margarín)
3 ks
1 čl
200 ml
Na náplne:
250 g
30 g
1 bal
z 1/2 hemicky neošetreného citróna
1 bal (40 g)
1 čl
1 ks
250 g
200 g
1 bal
1 čl
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta dôkladne zmiešame v mise múku s droždím. Pridáme soľ, cukor, vanilínový cukor, rozpustené vychladnuté maslo alebo margarín, žĺtky, arómu a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vypracujeme dohladka. Cesto zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto asi na 30 minút kysnúť.

  2. 2

    Na prípravu náplne zmiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, citrónovú kôru, Zlatý klas, arómu a vajce. Všetko vymiešame dohladka.

  3. 3

    Makovú náplň pripravíme podľa návodu na obale.

  4. 4

    Slivkový lekvár zmiešame so škoricovým cukrom a arómou.

  5. 5

    Vykysnuté cesto rozdelíme na deväť dielov. Z každého dielu na pomúčenej pracovnej ploche vytvoríme bochníček, z ktorého na plechu vyloženom papierom na pečenie ručne vytvarujeme koláče (Ø 12 cm) . Koláče naplníme podľa vlastnej fantázie tromi náplňami. Okraje potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a necháme ešte 20 minút kysnúť.

  6. 6

    Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 20 minút

  7. 7

    Upečené koláče necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia