Koláč z rebarbory (Rhubarb pie)
Autor receptu: babav
Rebarboru zaradujeme medzi zeleninu,ktoru konzumujeme ako ovocie.Dlhe roky som nevenovala tejto zaujimavej rastline plnej vitaminov a mineralov pozornost , az pokial som neochutnala paje ,bud z cistej rebarbory,alebo v kombinacii s jahodami a inym ovocim.Tento mi chuti najlepsie.
8 porcií |
20 minút príprava |
55 minút na 220/175 °C |
Postup
- Umytu osusenu rebarboru osupeme a pokrajame na male kusky.
- Naplnime nou pajovu formu vystlanu cestom.
- V miske vyslahame vajce s cukrom ,kyslou smotanou a mukou na hladky krem . Zalejeme nim rebarboru.
- Z roztopeneho masla ,hnedeho cukru a muky si pripravime posypku a pokryjeme nou povrch kolaca.
- Ruru predhrejeme na teplotu 220 stupnov C ,kolac v nej pecieme 15 minut,potom znizime teplotu na 175 stupnov C a pokracujeme v peceni dalsich 40 minut .Upeceny kolac treba pred krajanim dobre vychladit.
Servujeme so slahackou,alebo zmrzlinou,najlepsie vanilkovou,ktora komplimentuje kyslu chut rebarbory.