Koláč z rebarbory (Rhubarb pie)

Autor receptu: babav

Rebarboru zaradujeme medzi zeleninu,ktoru konzumujeme ako ovocie.Dlhe roky som nevenovala tejto zaujimavej rastline plnej vitaminov a mineralov pozornost , az pokial som neochutnala paje ,bud z cistej rebarbory,alebo v kombinacii s jahodami a inym ovocim.Tento mi chuti najlepsie.

8
porcií
20 minút
príprava
55 minút
na 220/175 °C

Suroviny

Postup

  1. Umytu osusenu rebarboru osupeme a pokrajame na male kusky.
  2. Naplnime nou pajovu formu vystlanu cestom.
  3. V miske vyslahame vajce s cukrom ,kyslou smotanou a mukou na hladky krem . Zalejeme nim rebarboru.
  4. Z roztopeneho masla ,hnedeho cukru a muky si pripravime posypku a pokryjeme nou povrch kolaca.
  5. Ruru predhrejeme na teplotu 220 stupnov C ,kolac v nej pecieme 15 minut,potom znizime teplotu na 175 stupnov C a pokracujeme v peceni dalsich 40 minut .Upeceny kolac treba pred krajanim dobre vychladit. Servujeme so slahackou,alebo zmrzlinou,najlepsie vanilkovou,ktora komplimentuje kyslu chut rebarbory.