Foto: evusik
Nedávno som uverejnila Koláč s ríbezľami, ten bol č.1 a toto je č.2 ale výborný je každý z nich :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
celé vajcia s cukrom vymiešame
-
2
pridáme múku s práškom do pečiva a mlieko. Miesto mlieka môžete dať jogurt....
-
3
cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, toto množstvo je na okrúhlu formu o priemere 32 cm.
-
4
očistené, umyté a odkvapkané ríbezle dáme do nádoby, pridáme 3-4 PL kokosovej múčky, dobre popretriasame aby sa ríbezle obalili kokosom. Kto nemá kokos rád môže obaliť múkou alebo pomletými orechmi alebo nemusí obalovať vôbec. Ríbezle ale potom klesnú viac ku dnu, čo ale zas nemusí vadiť...
-
5
na vrch koláča rozhádžeme ríbezle, nasekané orechy a nasekanú čokoládu. Odporúčam začať čokoládou, potom orechy a nakoniec ríbezle a ešte aj mierne popritláčať. Vrch posypeme kokosom a dáme piecť na 180°C asi na 20 minút.
-
6
podávame ozdobené šľahačkou alebo, ako v mojom prípade kyslou smotanou :-)
varecha.pravda.sk/recepty/hroznovy-chlebokolac-z-toskansk...
pripomenul si mi môj vlastný recept :-) ako dobre, pretože ja s chystám na ríbezle zajtra a bude aj koláč :-)
Krásne si napiekol :-) ja som tiež piekla ale mala som bielka a potrebovala som ich minúť tak som upiekla takýto :