Koláč Orgazmus... (fotorecept)

Koláč Orgazmus... (fotorecept)
Foto: mojack
mojackMojack, recept pridal: 18. marca 2011 19:45Ďalšie jeho recepty

...s nevarenou plnkou. Tento koláč sa rýcho urobí, pretože plnku nevarím ale len zamiešam. Čas sa využije aj na niečo iné..:-)))

Suroviny

15
minút
príprava
20-25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Kompot rozmixujeme aj so šťavou malo to 500 ml.
Koláč Orgazmus... (fotorecept) - obrázok 1

2

Suroviny na cesto som zmiešala .Najskôr suché prísady a nakoniec vajíčka a ananás.
Koláč Orgazmus... (fotorecept) - obrázok 2

3

Cesto je hotové.
Koláč Orgazmus... (fotorecept) - obrázok 3

4

Už iba vyliať na plech a upiecť.
Koláč Orgazmus... (fotorecept) - obrázok 4

5

Dáme piecť na 180 stupňov na 25-30 min. (trocha zhnedne kvôli ananásu ). Po upečeni necháme vychladnúť a natrieme krémom.
Koláč Orgazmus... (fotorecept) - obrázok 5

6

KREM : 1 van.cukor, 1 pl cukor, 2 neochutene natierkové masla ( bánovecka natierka) , 1 kelímok vanilkového pudingu bez šľahačky.
Koláč Orgazmus... (fotorecept) - obrázok 6

7

Natrieme na upečený korpus, zahladíme, posypeme sekanými orechami a
Koláč Orgazmus... (fotorecept) - obrázok 7

8

posypeme husto strúhanou čokoládou.
Koláč Orgazmus... (fotorecept) - obrázok 8

9

Dáme stuhnuť do chladu.
Koláč Orgazmus... (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 18. marca 2011 o 20:37
    už som o ňom počula, ale ešte som ho nejedla... je dobrý?...


  • vcelka, 18. marca 2011 o 20:59
    Aj ja som taký jedla a čakala som... nič. Po piatich minútach nič, po štvrťhodine nič... Tak som si ho nazvala inak, lebo chyba asi nie je v koláči., len to, že som ho jedla s kamoškou.. :-))


  • ainy, 18. marca 2011 o 21:14
    vcelka, si ma pobavila....aj ja to skúsim :-)))))) ten koláčik


  • vcelka, 18. marca 2011 o 21:19
    @ainy ; len si nič od toho nesľubuj...


  • ainy, 18. marca 2011 o 21:22
    vcelka :-))))))))))))))))) škoda


  • ainy, 18. marca 2011 o 21:24
    ale koláčik určite vyskúšam, lebo pôst-nepôst, keď obžerstvo, tak poriadne :-)


  • mojack, 18. marca 2011 o 21:29
    : - ))) Idem si dat ešte jeden kusok ostal .. tak uvidím...


  • alexola, 18. marca 2011 o 21:54
    tento zákusok je už tu: » varecha.pravda.sk/recepty/zakusok-orgazmus-fotorecept/133...
    práve sme ho dokončili. Je výborný, ale tiež by som mu dala iné meno :)


  • hubata, 18. marca 2011 o 22:05
    Ja ho skúsim upiecť len kvôli tomu názvu.... čo sa bude diať.


  • bejaja, 18. marca 2011 o 22:17
    presne takýto koláčik piekla @1ariana ,uverejnila ho na varechu asi tento rok - koncom januára,


  • mojack, 18. marca 2011 o 22:27
    Ja som skúsila dat kupený puding, ten aj dlhšie vydrži v chadničke. A páčilo sa mi , že je to bez varenia plnky/ pudingu /a čokoláda je nastrúhaná.Takže naozaj mat dobrý koláč rychlo. A názov receptov to sa už preberalo na vareche...tak som nechala to čo bolo.


  • mojack, 18. marca 2011 o 22:31
    bejaja, nie je to presne takyto recept.


  • evanaaa, 18. marca 2011 o 23:40
    Robila som ho včera z časopisu Dobré jedlo, kde bol pod názvom Ananásové pokušenie, tu je pod názvom Ananásová rozprávka, keďže som ho robila v Dia verzii , dala som miesto ananásu dia mandarínky, len ľutujem, že som dala Bánoveckú nátierku, moc mi nechutila tak som primiešala jemný nízkot. tvaroh z Lídla a druhý krát dám radšej ten, ako tú slanú nátierku. Puding som robila Oetker vanilkový s pravou vanilkou, na vrch čokoládu horkú.


  • straka1, 18. marca 2011 o 23:56
    Pôstne obdobie je práve o tom duchovnom-takže ja si maškrty počas neho snažím obmädzovať.A aj mi to prospieva.Hovorí sa ,že psovi raz týždenne netreba dať jeden deň nič žrať- a tak je to aj s nami-tiež je dobré raz za čas odriecť si niečo-čo mám najradšej.


  • bazulienka, 19. marca 2011 o 07:47
    Ja som ho včera robila tiež pre vnúčata,ale pod názvom -ananásová rozprávka čo pridala @bejda7 ibaže som puding musela robiť ešte raz ,lebo tam bolo málo mlieka .Ja som na 2 pudingy dala 600 ml mlieka a ešte som do plnky pridala šľahačku,lebo bola taka hustá.Ale koláčik je vynikajúci.


  • mata3636, 19. marca 2011 o 10:10
    ja ho práve dnes idem robiť, ale ten pod názvom Ananásová rozprávka. ale troška si ho urobím podľa seba / a vidím, že rozmýšľam dobre, keď čítam, akú má skúsenosť @evanaaa a @bazulienka / - nedám nátierku, ale kyslú smotanu a aj pudingu urobím viac.


  • mojack, 19. marca 2011 o 10:17
    Evanaa,-asi si kupila nejaku inú natierku, ja som to nemala slane, možno tie mandarinky ...ale to už nie je ananasove...
    Ananásové pokušenie, Ananásová rozprávka, Zákusok orgazmus alebo tento moj , maju spoločné cesto. -a to ananás.Ale neviem prečo ho inač volajú.
    Bazulienka-práve preto som chcela vyskúšat kúpený puding a neochutenú natierku.Táto natierka je dost hustá a po pridaní pudingu/kelimok/ sa mi lepšie natieralo.
    Cesto je výborné , nie je suché a určite ho budem robit aj s inými plnkami.


  • hurriccanne, 19. marca 2011 o 10:18
    robila som ho,vadila mi slana prichut masla,mozno len moj dojem,ale zbavit som sa ho nevedela.mozno ten tvaroh alebo kysla smotana namiesto natierkoveho masla by mi vyhovovalo viac.a urcite viac pudingu-milujem naozaj kremove kolace.


  • mojack, 19. marca 2011 o 10:19
    mata3636
    ale daj pozor aby si to nemala riedké


  • mojack, 19. marca 2011 o 10:24
    Cesto je dost štavnate a sladké, nie je suché. Môj názor je, že tej plnky tam netreba dávat veľa ako pri kremových s klasickým piškotovým cestom.


  • matavarecha, 19. marca 2011 o 10:39
    hmmm vypadá dobre, ukladám


  • 21dada02, 19. marca 2011 o 12:34
    zákusok som robila z tvarohom,výborna maškrtka,ale...ten orgazmus...hmmm.....neviem,kávičkovala som z manželom,žeby som mala vymeniť.....


  • samanka, 19. marca 2011 o 12:57
    robievam, mám ho pod názvom ako Ty @mojack posledne som ho piekla synovi na stretko s kolegovcami, samozrejme, upozornil ich "že dávajte bacha" a všetci sklamaní, nič sa nedialo. @evanaaa @hurriccanne použila som maslo CBA-neochutené a tiež lídlácke. Nie sú slané. Tvaroh by mi do toho asi nepasoval. Pripomínalo by mi to tiramisu.


  • moli, 19. marca 2011 o 15:11
    Práve ho papáme :o) Len ja robím krém: 2 nátierkové maslá, s vanílkovým pudingom v 200 ml mlieku uvarený +1 veľký Pribináček dávam a 4 PL p. cukru.Fantáááááááááááááázia :o)


  • dogagador, 19. marca 2011 o 15:31
    @moli : ze by predsa len ten nazov zabral ;-) ?


  • lucylee, 19. marca 2011 o 16:55
    hmm..vyskúšam, páči sa mi...


  • evanaaa, 19. marca 2011 o 17:08
    Škoda,že neviem, aké nátierkové maslo ste použili, ja som dala Bánoveckú nátierku - termizovaná so smotanou a je tam aj soľ, to by ale nemalo vadiť, lebo aj do sladkého sa dáva, ale je tam aj sušené mlieko, neviem, nejak mi tá chuť nešmakovala a pritom dcéra a aj švagrina ju používajú ( do Tiramisu).
    Aj Hurriccanne mala slanú chuť s nát.masla ( akého?). Samanka, ešte to maslo CBA by som mala vyskúšať aké je.


  • evanaaa, 19. marca 2011 o 17:12
    Mojack, ani tie mandarínky v ceste neboli zlé, aj keď by som radšej dala ananaás ale dia nie je, jediné že by som kúpila ten menej sladený, snáď by trocha cukru nevadilo, veď naraz celý koláč nezjeme. Ináč, vidím, že každý si ten "orgazmus" prispôsobí a nájde tú pravú chuť.


  • evicka63, 19. marca 2011 o 17:16
    Tiež nedám dopustiť na bánovecké nátierkové maslo. Robím z neho tiramisu po česky - recept je tiež niekde na nete a vôbec ho tam necítiť.
    Pracujem dosť aj z receptami na www.vareni.cz


  • mata3636, 19. marca 2011 o 17:39
    @ mojack , koláč upečený, ochutnaný. plnka netečie, urobila som zo 6dl mlieka + 2 zlaté klasy, dá sa dobre krájať. preto som robila so smotanou, lebo ja sa nejako "bojím" vyskúšať, aké to bude s nátierkovým maslom. čítala som veľa komentárov pre aj proti, tak nemám odvahu to risknúť. ale tým nechcem povedať, že by to bol tento koláč s nátierkovým maslom zlý. deťom chutí a veľmi, idú sa užr@ ť, asi do zajtra "padne za vlasť" :))


  • remcula, 19. marca 2011 o 19:01
    Znám, je opravdu skvělý!!


  • mojack, 19. marca 2011 o 23:06
    mata3636, som rada že sa podaril.A nečudujem sa, že padne za vlast.:-)))


  • zuzickaaa1, 6. apríla 2011 o 00:12
    tento kolacik urcite vyskusam:)


  • olca, 16. apríla 2011 o 14:42
    Tak holky,idem na to :)potom písnem či orgáč prišiel,abo ešte čakám:)


  • olca, 17. apríla 2011 o 09:10
    pol plecha preč a já stále čakám (asi to bude tím,že bol na rybách:)
    Ináč koláčik budem piect zase, ale pomazánkové maslo nahradím asi tvarohom


  • hubata, 17. apríla 2011 o 09:31
    Pamätám si na ten oný .... orgazmus ..... pamätám, a teraz si ho môžem dokonca uložiť aj do KK na horšie časy. No fajná technika je tento notbuk !


  • tanik35, 19. decembra 2011 o 19:48
    akurát som ho dopiekla, natrela plnku a zasypala čokoládou :-)
    vyzerá krásne, vonia skvele a chutí úžasne


  • bobesko, 16. septembra 2012 o 15:19
    nenáročná príprava je to strašne dobré, len som čakala na ten orgazmus a nič...


  • mojack, 16. septembra 2012 o 16:31
    :-)) druhu čast si potom treba domysliet :-((


  • tati2008, 16. septembra 2012 o 16:38
    robila som ho aj s ananásovým kompótom a nedávno s marhuľovým kompótom,bol chutný tak či tak


  • denisa1986, 24. marca 2013 o 20:48
    Dnes som robila tento kolac...velmi som sa nan tesila ale bohuzial ma sklamal.Ten piskot je super ale ta plnka navrchu je slana.Cely kolacik kazi ta plnka.nabuduce dam radsej tvaroch.Skoda,ale stastie ze chuti priatelovi,ale on poznamnal ze by to cele mohlo byt slane :-) on zboznuje slane :-)


  • tina1973, 9. novembra 2013 o 20:43
    mascarpone je lepšou alternatívou.....vtedy je echtovný


  • slavnicanka, 19. marca 2014 o 17:11
    Mne sa tiež zdal-akoby trošku slaný,nabudúce dám tvaroh ale cesto bolo vynikajúce.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist