Koláč Mraky

Autor receptu: piglin

6
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Postup

  1. vodu dáme zovrieť s margarínom a štipkou soli. Pridáme za stáleho miešania múku a uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše postupne za stáleho miešania pridávame 6 vajíčok a 2 bielky. Z hmoty upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie 2 pláty pri 250 °C.
  2. Zlatý klas, múku a 2 žĺtky a trošku mlieka rozmiešame a pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme kašu. Vychladnutú masu spojíme s maslom, ktoré sme vymiešali s vanilkou a cukrom. Pláty naplníme krémom, pričom natierame rovnú stranu prvého plátu, a druhý plát priložíme "mrakmi" hore.
  3. Ozdobíme polevou a dáme dobre vychladiť.