Kokosový koláč s ovocím – bez múky, bez cukru

apea - bez fotkyapea, 2. mája 2015
Kokosový koláč s ovocím – bez múky, bez cukru
Foto: apea

Chcela som dnes upiecť niečo bez múky a z potenciálnych surovín /mleté mandle,mleté orechy, mak atď./ som mala doma iba kokos. Tak som to Zobraziť celý popisChcela som dnes upiecť niečo bez múky a z potenciálnych surovín /mleté mandle,mleté orechy, mak atď./ som mala doma iba kokos. Tak som to skombinovala a tu je výsledok. Podľa mňa zdravá varianta nedeľného koláčika.

15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

300 ml
4 ks
1 čl
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Žĺtka vymiešame do peny, pridáme strúhaný kokos, sladidlo, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Vylejeme do formy na pečenie /25x18 cm/, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Na vrch nahusto poukladáme ovocie. Pečieme na 180 stupňov, 20 minút. Dobrú chuť.

    Kokosový koláč s ovocím – bez múky, bez cukru - obrázok 1

Diskusia k receptu

slawi
No toto je nieco pre nas, bez lepku a vela kokosu.
Za vyskusanie stoji :)
radost
prosím-nie je to blato..??
ak nie-je to bezva recept..
želám slnko v duši..u nás svieti..:-)
evanaaa
Zišiel by sa pohľad aj v reze, ale celkovo sa mi páči, je dobrý aj pre diabetikkov, bez cukru a múky, len by som chcela vedieť či drží pokope a ako dlho vydrží.
vieranika
Apea, kokos si merala na objem (300 ml), nie na váhu? Mňa by tiež zaujímalo aké bolo to cesto po upečení? Odpovedz prosím. Ďakujem
apea
dakujem za komentare. ano,kokos na objem. cesto bolo pred upecenim hustejsie, ale zase nie nejake tvrde. po upeceni chutovo najlepsie na druhy den, ked sa stava z ovocia dostala aj do cesta. fajne stavnate. no a dala som samozrejme aj manzelovi - on je moj tester a povedal, ze mu velmi chutilo, aj ked on nie je odkazany na zdrave recepty :)
tamik
vôbec sa nerozpadával a bol chutný, šťavnatý... :)
simca401
Mozem toto cesto dat aj do muffinovych kosickov? Upecie sa dobre?dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia