Nepečené kokosové guľky

Kokosovo–čokoládové bonbóny s griotkou

Autor receptu: redakcia

25 ks
porcií
50 (+ tuhnutie) minút
príprava

Postup

  1. Čokoládu nasekáme a v miske rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom vmiešame kokosový tuk a nahriate kokosové mlieko. Kokosové mlieko pred pridaním jemne premiešajme metličkou, aby sa tuk a tekutina dobre spojili. Pridáme griotku a krátko premiešame ponorným mixérom. Nakoniec vmiešame kokos a hmotu dáme do chladničky na 2 až 3 hodiny stuhnúť.
  2. Zo stuhnutej hmoty odkrajujeme lyžicou kúsky a formujeme ich do guľôčok. Uložíme ich na tácku a dáme do chladničky stuhnúť.
  3. Čokoládu na obaľovanie rozpustíme vo vodnom kúpeli, potom primiešame kokosový tuk a miešame stierkou do mierneho vychladnutia.
  4. Vychladené guľôčky napichneme na špajdľu a namáčame ich do čokolády. Skôr než stuhne, ozdobíme bonbóny strúhaným kokosom. Bonbóny môžeme pre výraznejšiu chuť ozdobiť aj lyofilizovanými malinami alebo jemne strúhanou limetkovou kôrou.