Nepečené kokosové guľky
Kokosovo–čokoládové bonbóny s griotkou
Autor receptu: redakcia
|
25 ks porcií |
50 (+ tuhnutie) minút príprava |
Postup- Čokoládu nasekáme a v miske rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom vmiešame kokosový tuk a nahriate kokosové mlieko. Kokosové mlieko pred pridaním jemne premiešajme metličkou, aby sa tuk a tekutina dobre spojili. Pridáme griotku a krátko premiešame ponorným mixérom. Nakoniec vmiešame kokos a hmotu dáme do chladničky na 2 až 3 hodiny stuhnúť.
- Zo stuhnutej hmoty odkrajujeme lyžicou kúsky a formujeme ich do guľôčok. Uložíme ich na tácku a dáme do chladničky stuhnúť.
- Čokoládu na obaľovanie rozpustíme vo vodnom kúpeli, potom primiešame kokosový tuk a miešame stierkou do mierneho vychladnutia.
- Vychladené guľôčky napichneme na špajdľu a namáčame ich do čokolády. Skôr než stuhne, ozdobíme bonbóny strúhaným kokosom.
Bonbóny môžeme pre výraznejšiu chuť ozdobiť aj lyofilizovanými malinami alebo jemne strúhanou limetkovou kôrou.
|