Kokosová torta
Kokosová torta

Kokosovo-orechová raw torta s čokoládou

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 16. novembra 2017
Kokosovo-orechová raw torta s čokoládou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g
100 g
150 g
30 g
400 ml
200 g
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Datle namočíme do vlažnej vody asi na hodinu. Namočené datle bez vody, arašidové maslo, vločky, orechy, kakao dôkladne rozmixujeme a rozotrieme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

  2. 2

    Potom ušľaháme 300 ml smotany a pred koncom pridáme kokos. Zmes natrieme na datľový korpus.

  3. 3

    Čokoládu so zvyšnou smotanou roztopíme na miernom ohni, dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť, a keď bude mať čokoláda izbovú teplotu, vylejeme ju na kokosovú zmes. Necháme stuhnúť cez noc v chladničke.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Táto je môj druhý kúsok. Miesto arašidového masla som dala kokosové a o 50 g menej a na kokosovú plnku som ubrala kokosu. 200 g je veľmi veľa. Čokoládová poleva super.



Pridaj komentár k receptu: