Kokosovo-orechová raw torta s čokoládou
Tibor Samaranský a Martin Maslančík
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 16. novembra 2017
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 16. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Datle namočíme do vlažnej vody asi na hodinu. Namočené datle bez vody, arašidové maslo, vločky, orechy, kakao dôkladne rozmixujeme a rozotrieme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
- 2
Potom ušľaháme 300 ml smotany a pred koncom pridáme kokos. Zmes natrieme na datľový korpus.
- 3
Čokoládu so zvyšnou smotanou roztopíme na miernom ohni, dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť, a keď bude mať čokoláda izbovú teplotu, vylejeme ju na kokosovú zmes. Necháme stuhnúť cez noc v chladničke.
Tiež kokosová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu