Kokosovo - marhuľový tunel

myshull - fotkamyshull, 24. septembra 2012

Skvelý recept na spotrebovanie čerstvým marhúľ zo záhradky.

15-20 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
1 štipka
100 g
5 PL
1 PL
120 g
100 g
20 g
8 ks
1 hrnček
120 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Formu na biskupský chlebík vytrieme tukom a vysypeme múkou. Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny a primiešame múku s práškom do pečiva a 3PL kokosu. Cesto dáme do formy a pečieme 30-40 min. pri 180°C. Upečený korpus vyklopíme z formy.

  2. 2

    Maslový krém: Maslo vyšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom do peny.

  3. 3

    Tunel: Vychladnutý korpus rozkrojíme a z jednej časti vydlabeme vnútro. Vydlabané omrvinky zmiešame s nakrájanými marhuľami, marhuľovým džemom, rumom a 2 PL kokosu. Hmotu vrátime späť do vydlabaného korpusu a priložíme druhú časť korpusu. Dáme stuhnúť do chladničky. Stuhnutý tunel po bokoch potrieme maslovým krémom a obsypeme kokosom. Môžme ozdobiť čerstvými marhuľami alebo mätovými lístkami.

Diskusia k receptu

motamita3
ale asi ste si nevšimli pri čítaní receptu že tu nie je písané koľko a akej múky.Bola by som rada keby sa to napravilo
myshull
ospravedlňujem sa, už je to opravené, chybička se vbloudila :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia